Waves for Change

Mladi iz Južne Afrike liječe traume uz pomoć surfanja

''Waves for Change''je prva od deset inventivnih i vizionarskih priča koje će dobiti globalnu promociju u novom, inspirativnom Red Bullovom serijalu pod nazivom ''I Am the Engine''.
Lifestyle / Zdravlje | 30. 09. 2019. u 13:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Organizacija ''Waves for Change'' pomaže ranjivim mladim ljudima u Južnoj Africi da ostvare svoj puni potencijal kroz iscjeljiteljsku moć surfanja.

Sjajan posao koji rade privukao je pažnju princa Harrya i njegove supruge Meghan, koji su u utorak posjetili ovu nevladinu organizaciju.

''Waves for Change''je prva od deset inventivnih i vizionarskih priča koje će dobiti globalnu promociju u novom, inspirativnom Red Bullovom serijalu pod nazivom ''I Am the Engine''.

Uz voditeljicu Camilu Carvalho, osnivačicu platforme ''Tem Açúcar'', svaki film pokazuje da nijedan problem nije prevelik da ga se ne može riješiti uz pomoć ljudske domišljatosti, te s vizionarima koji riskiraju i prevladavaju neuspjehe kako bi pronašli rješenja koja će biti od koristi njihovim zajednicama.

''Waves for Change'' savršena je nevladina organizacija za premijernu epizodu serije, obzirom da se termin podudara s kraljevskom turnejom po Južnoj Africi princa Harryja, vojvode od Sussexa i Meghan, vojvotkinje od Sussexa.

Drugog dana desetodnevne turneje, Harry i Meghan otputovali su u Cape Town kako bi saznali više o ''Waves for Change“, koja je pomogla mladima iz lokalne zajednice da ponovno pronađu radost i snagu nakon pretrpljenog zlostavljanja ili nasilja.

"Kad sam imao 14 godina, osnivač Waves for Change došao je u moju školu. Tražili su djecu koja su patila od trauma i željeli su pronaći način da ih izliječe. Rekli su mi da projekt nije o njima, već o tome da ja postanem mentorom i uzorom i da bih se onda ojačan vratio u svoju zajednicu“, objašnjava Luxolo Ponco, sada mentor u organizaciji.

Chemica Blau, koja je također imala koristi od programa, dodaje: "Mi vodimo ovu djecu i učimo ih kako da budu bolji ljudi i to spajamo sa uzbuđenjem surfanja. Ne želimo da naša djeca odrastaju u istom strahu u kojem mi odrastamo. "

U ostalih devet epizoda serije ''I Am the Engine“ gledatelji će moći saznati više o, primjerice, organizaciji Traveleyes u Velikoj Britaniji, koja nudi izlete s priručnicima koji pomažu slijepim ljudima da otkriju i dožive nova mjesta.

Pored njih, serija će ugostiti izumitelje i vizionare iz Brazila, Indije, Indonezije, Ruande, Turske i SAD-a.

Kopirati
Drag cursor here to close