19. godinu zaredom

Međunarodni ljetni karneval prometnuo Čapljinu u središte zabave u regiji

Lifestyle / Zdravlje | 19. 08. 2017. u 22:54 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Proglašenjem kraljice karnevala i njenih pratilja, te velikim vatrometom i koncertom Lane Jurčević, Međunarodni ljetni karneval u Čapljini proslavio je svoj 19. rođendan.

Titulom kraljice karnevala okitila se Martina Jurić iz Čapljine, kojoj je lentu dodijelio Josip Silov, dopredsjednik Federacije karnevalskih gradova Europe Martina će u sljedećih godinu dana predstavljati Čapljinu i Bosnu i Hercegovinu na svim karnevalskim manifestacijama na kojima BiH bude sudjelovala.

”Ovo je jedan veliki događaj ne samo za Čapljinu, nego i za cijelu Bosnu i Hercegovinu, i velika mi je čast biti opet ovdje i vidjeti da se okupio ovoliki broj Čapljinaca i gostiju, to me posebno raduje, posebice pažnja novinara i medija koja je ovih godina veća nego ikada. Želim da ovaj karneval preraste sve okvire i da promovira i dalje Čapljinu i BiH izvan granica BiH i Europe”, poručio je Josip Silov.

Čapljinci i njihovi gosti do dugo u noć uživali su uz Lanu Jurčević, a karneval je završen spektakularnim vatrometom.

Na ovogodišnjem Međunarodnom ljetnom karnevalu sudjelovale su mnogobrojne skupine iz cijele Bosne i Hercegovine i inozemstva, uz sadržajan zabavni program. Riječ je o izuzetnoj manifestaciji međunarodnog karaktera, jedinstvenoj u Bosni i Hercegovini, s obzirom da je Čapljina član Udruženja karnevalskih gradova Europe (FECC) sa ovako drugom tradicijom još od 1998. godine.

Inače, karneval se ove godine održavao dva dana, a započeo je već u petak, kada je održan mali karneval, a potom karnevalski party, dok je u subotu održan prijam kod načelnika, mimohod ulicama Čapljine, predstavljanje skupina i koncert Lane Jurčević.

Kopirati
Drag cursor here to close