SKB Mostar

Međunarodne i domaće snage na 4. Simpoziju medicinskih sestara i tehničara

Lifestyle / Zdravlje | 05. 05. 2016. u 11:23 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U četvrtak je u Mostaru otvoren 4. Simpozij medicinskih sestara i tehničara s međunarodnim sudjelovanjem.

Simpozij je otvorila glavna medicinska sestra SKB Zdravka Lončar, a organiziraju ga Sveučilišna klinička bolnica Mostar i Fakultet zdravstvenih studija Sveučilišta u Mostaru.

Tema dvodnevnog simpozija, na kojemu sudjeluje oko 300 osoba iz BiH i svijeta, je ''Iskustva sestrinske profesije prije i poslije ulaska u EU''.

Na press konferenciji prije Simpozija su govorili Zdravka Lončar, Ines Katić Vrdoljak, Thomas Vogel, Nada Prlić, Dominika Vrbnjak, Đurđica Stanešić.

Sveučilišna klinička bolnica Mostar i Fakultet zdravstvenih studija Sveučilišta u Mostaru nastoje pratiti Upute Federacije regulacijskih tijela u sestrinstvu Europske unije (FEPI) koja nalaže osiguravanje izvrsnosti kroz: sestrinske kompetencije i praksu, profesionalne standarde, kontinuiranu edukaciju i usavršavanje te profesionalnu etiku.

Stoga, Simpozij medicinskih sestra i tehničara, kao najveći regionalni skup najmnogobrojnije populacije u zdravstvu, ima istinske pozitivne efekte za razvoj sestrinske profesije u našoj zemlji, priopćeno je.

Kopirati
Drag cursor here to close