'Dani Karađoz-begove medrese'

Maturanti Karađoz-begove medrese darivali krv

Uoči akcije održano je i predavanje dr. Dženane Alihodžić koja je, govoreći o značaju samog darivanja krvi, kazala kako je važno imati svijest o darivanju krvi, a kada se izgradi takva svijest, onda neće biti upitno hoće li biti dovoljno darivatelja
Lifestyle / Zdravlje | 12. 03. 2019. u 20:46 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U sklopu manifestacije "Dani Karađoz-begove medrese", u utorak je u atriju te škole u Mostaru održana maturantska akcija darivanja krvi, koju je podržao veliki broj maturanata i maturantica 374. generacije. 

Uoči akcije održano je i predavanje dr. Dženane Alihodžić koja je, govoreći o značaju samog darivanja krvi, kazala kako je važno imati svijest o darivanju krvi, a kada se izgradi takva svijest, onda neće biti upitno hoće li biti dovoljno darivatelja tečnosti koja život znači. 

Maturant Mirnes Maksumić ocijenio je kako darivanje krvi za učenike Medrese predstavlja posebno iskustvo i zadovoljstvo jer na taj način sudjeluju u humanom činu, vodeći se motom - "Tvoje je samo ono što daš". 

Za maturanticu Esmu Buharaliju darivanje krvi predstavlja jedno od ljepših iskustava koje je doživjela te je poručila svima koji su u mogućnosti da daruju krv jer je, kako kaže, "lijep osjećaj kada znamo da na ovaj način možemo spasiti nečiji život", priopćeno je iz Medrese. 

Akciju darivanja krvi podržali su profesori, odgajatelji Karađoz-begove medrese, kao i ostali uposleni, te predstavnici drugih institucija Islamske zajednice Grada Mostara. 

Među njima je bio i glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Mostar Dino ef. Maksumić koji je uputio pohvale i čestitao organizatorima akcije.  

"Mi unutar Islamske zajednice mislim da moramo jedni druge maksimalno podržavati i trebamo se odazivati, ne samo na one programe na koje dobijemo pozivnicu ili budemo pozvani usmenim putem, nego i na ono na što nismo direktno pozvani, a za što saznamo i nekim drugim putem. Mislim da nam je to obveza, pogotovo nas koji smo direktno i profesionalno vezani za institucije Islamske zajednice u Mostaru", kazao je Dino ef. Maksumić.

Kopirati
Drag cursor here to close