Stigla AstraZeneca

Masovno cijepljenje u Mostaru

U Mostar su pristigle veće količine cjepiva proizvođača AstraZeneca te je Dom zdravlja napokon u mogućnosti organizirati jedan ovakav niz dana masovnijeg cijepljenja.
Lifestyle / Zdravlje | 05. 08. 2021. u 09:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U ponedjeljak 9. kolovoza, utorak 10. kolovoza i srijedu 11. kolovoza u razdoblju od 08 do 12 sati te od 16 do 20 sati održavati će se dani otvorenih vrata za cijepljenje protiv SARS CoV-2 bez prethodnog naručivanjau Domu zdravlja Mostar i Domu zdravlja Stari grad Mostar.

Naime, pristigle su veće količine cjepiva proizvođača AstraZeneca te su, navode iz Doma zdravlja Mostar, napokon u mogućnosti organizirati jedan ovakav niz dana masovnijeg cijepljenja.

Cijepljenje će se obavljati u prostorijama Hrvatskog doma herceg Stjepana Kosače (ulaz od parkinga), a cijepiti se može svaka osoba iz HNŽ-a bez obzira na zdravstveno osiguranje ili mjesto prebivališta unutar Županije.

''Ljubazno vas molimo na poštivanje javnog reda i mira prilikom dolaska na cijepljenje. Svaka osoba dužna je prije dolaska na cijepljenje posavjetovati se sa svojim liječnikom kako bi liječnik procijenio da li se može cijepiti. Cijepljenje je jedini do sada poznat efektivan način zaštite od ozbiljne forme COVID-19. Naša iskustva i iskustva naših pacijenta koji su cijepljeni su dokaz kako proces cijepljenja prođe lagodno, kako su nuspojave ukoliko se jave najčešće simptomi nalik gripi te da se nakon cijepljenja osjećaju rasterećeno, slobodno i ponosno sto su dio globalnog društva koje hrabro djeluje proaktivno, a ne reaktivno na najveću svjetsku zdravstvenu krizu u novijoj povijesti'', navode u svom pripoćenju.

Iz Doma zdravlja Stari grad Mostar, rekli su kako će koordinirano s Domom zdravlja Mostar u istim danima organizirati cijepljenje bez naručivanja.

''Ponedjeljak, utorak i srijeda u razdoblju od 08 do 12 sati te od 16 do 20 sati organiziramo cijepljenje na tri punkta. Cijepljenje će biti organizirano u Centru za kulturu u terminu od 8 do 12, drugi punkt će biti za gradsko područje Sjever gdje će se građani moći cijepiti u ambulanti Potoci u popodnevnom terminu od 16 do 20 sati. Treći punkt za područje juga je u ambulanti Dračevice u terminu od 16 do 20 sati'', kazao je za Bljesak.info doktor Edin Kapetanović, direktor Doma zdravlja Stari grad.

 

Kopirati
Drag cursor here to close