Prevencija umjesto liječenja

Livnjaci obilježili Dan ružičaste vrpce

Lifestyle / Zdravlje | 13. 10. 2021. u 14:58 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Facebook / Livnjaci obilježili Dan ružičaste vrpce

Dan ružičaste vrpce obilježen je u Livnu u organizaciji Udruge žena oboljelih i liječenih od karcinoma dojke "Bistrica". 

Tom prigodom građankama i građanima Livna aktivistice su dijelile simbolične ružičaste vrpce i brošure o važnosti ranog otkrivanja i dijagnosticiranja karcinoma dojke.

Članice udruge već niz godina na taj način ukazuju na važnost prevencije i ranog otkrivanja raka dojke, a u Livnu su ih podržali mnogi sugrađani te predstavnici županijske i gradske vlasti.

Gradonačelnik Livna Darko Čondrić pružio im je podršku uime Gradske uprave, a pozdravio ih je i kao liječnik.

"Članicama naše udruge osobno pružam, prije svega, stručnu pomoć. Naša županijska bolnica je među prvima pokrenula preglede mamografijom i koristim i ovu prigodu ukazati na veliki značaj preventivnih pregleda. Na žalost, do sada smo otkrili puno karcinoma dojke, ali na sreću veliki broj tih karcinoma je bio u ranom stadiju", kazao je u izjavi za medije livanjski gradonačelnik.

Također je istaknuo i dobru suradnju Grada Livna s Udrugom "Bistrica" na čijem jačanju će se, kako je rekao, raditi i ubuduće.

Mjesec listopad je u cijelom svijetu posvećen podizanju svjesnosti brige o dojkama, važnosti redovne liječničke kontrole i važnosti ranog otkrivanja rak u fazi kada je još izlječiv.

Kopirati
Drag cursor here to close