Engleska

Liječnici obiteljske medicine započinju s cijepljenjem stanovništva

Liječnici obiteljske medicine u Engleskoj trebali bi započeti s cijepljenjem stanovništva protiv COVID-19 ovaj tjedan
Lifestyle / Zdravlje | 14. 12. 2020. u 16:34 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Liječnici obiteljske medicine u Engleskoj trebali bi započeti s cijepljenjem stanovništva protiv COVID-19 ovaj tjedan, u posljednjoj fazi britanskog programa masovnog cijepljenja.

Nacionalna zdravstvena služba priopćila je da je stotine klinika opće medicine širom Engleske preuzelo isporuke cjepiva Pfizer-BioNtech u ponedjeljak i da će neke nuditi cjepljenje do popodnevnih sati. Većina cijepljenja počet će, ipak u utorak, priopćila je služba.

Prioritet će biti ljudi s 80 godina života i stariji, kao i osoblje i štićenici domova za stare i nemoćne.

Britanija će pokrenuti program cijepljenja u ovom mjesecu nakon što je postala prva zemlja koja je dala hitno odobrenje za korištenje Pfizer-BioNtech cjepiva, a vlasti planiraju podijeliti 800.000 doza u prvoj fazi.

Na tisuće radnika iz sektora javnog zdravstva već je primilo cjepivo. U Škotskoj, štićenici domova za stare i nemoćne osobe počet će primati cjepivo u ponedjeljak, priopćili su dužnosnici tijekom vikenda, prenosi AP.

London: Policija intervenirala na prosvjedu protiv cijepljenja protiv COVID-19

Policija u Londonu je intervenirala na protestu protiv ograničenja i cjepiva protiv COVID-19 koji su održani usprkos zabrani održavanja skupa, javlja Anadolu Agency (AA).

Grupa demonstranata koji se protive cijepljenju protiv COVID-19 okupila se ispred zgrade parlamenta koji bi trebao raspravljati o tome hoće li se uvoditi određena ograničenja za osobe koje odbiju da se cijepe.

Okupljeni su nosili transparente na kojima je pisalo "Ne obaveznoj vakcinaciji" i "okončati karantenu" te pozvali da se u toj zemlji prekine cijepljenje protiv COVID-19 i da budu ukinute restriktivne mjere uvedene u borbi protiv pandemije koronavirusa.

Policija je upozorila demonstrante da se raziđu i intervenirala protiv grupe koja se oglušila na upozorenja te pritom privela nekoliko okupljenih.

Tijekom demonstracija koje su 29. studenog održane protiv mjera i cjepiva protiv COVID-19 u nekoliko dijelova Londona privedeno je ukupno 155 osoba.

Kopirati
Drag cursor here to close