Sarajevo

LCD totem - tehnička potpora u promociji cijepljenja protiv covida

LCD totem ispred zgrade Zavoda za javno zdravstvo Federacije BiH u Sarajevu u funkciji je 24/7-
Lifestyle / Zdravlje | 29. 09. 2021. u 17:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

UNICEF BiH, u partnerstvu s USAID BiH, donirao je Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH LCD totem za promociju edukativno-informativnih i promotivnih materijala. Totem je instaliran ispred zgrade Zavoda u Sarajevu i već je u funkciji.

Upotrebom ovog kreativno izrađenog vanjskog LCD totema, Zavodu za javno zdravstvo Federacije BIH otvara se mogućnost unaprijeđenja informiranja građana postavljanjem poruka o temama bitnim za javno zdravlje, a trenutno se dominantno koristi za emitiranje promotivnih materijala, video spotova i telopa pripremljenih u sklopu kampanje „Zbog onih koje voliš #vakcinedjeluju“.

LCD totem ispred zgrade Zavoda za javno zdravstvo Federacije BiH u Sarajevu u funkciji je 24/7, a zahvaljujući ugrađenoj rasvjeti, građanima omogućava vidljiv prikaz poruka i sadržaja u bilo koje doba dana i noći.

Iz Zavoda za javno zdravstvo FBiH nadaju se da će ova tehnološka inovacija imati dobar prijem kod stručne javnosti, građana i medija, te da će emitiranjem odabranih poruka doprinijeti jačanju informiranja javnosti o značaju cijepljenja protiv COVID-19.

Kopirati
Drag cursor here to close