Cjepivo

Komšić: Tegeltija i Gudeljević ugrožavaju zdravlje građana

''Ako je Tegeltiji i Gudeljević cilj pokazati da je država nesposobna nabaviti cjepivo, kako bi se time poslala nekakva poruka, onda trebaju znati da im se igranje životima građana neće isplatiti''
Lifestyle / Zdravlje | 19. 01. 2021. u 17:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić pozvao je predsjedatelja Vijeća ministara Zorana Tegeltiju da javnosti ''konačno objasni zbog čega ne saziva sjednicu na kojoj bi Vijeće ministara BiH moralo donijeti odluku o nabavci cjepiva sukladno inicijativi Parlamenta BiH'', piše N1.

''Građani više nemaju strpljenja da slušaju igru gluhih telefona između ministrice Gudeljević i predsjedatelja Tegeltije koji mora objasniti zašto do danas nije održana sjednica na kojoj bi se donijela odluka o nabavci cjepiva. Nedopustivo je da s jedne strane slušamo kako nadležna ministarstva tvrde da su ispunili sve obaveze u skladu sa zahtjevima COVAX mehanizma, a i dalje nema nikakvog konkretnog pomaka kada je riječ o nabavci cjepiva'', naveo je Komšić.

Dodao je da ''nemar Tegeltije i Gudeljević direktno ugrožava zdravlje građana''.

''A nitko drugi do njih samih ne može preuzeti njihove nadležnosti, i baviti se poslom koji moraju da izvršavaju. Ako je Tegeltiji i Gudeljević cilj pokazati da je država nesposobna nabaviti cjepivo, kako bi se time poslala nekakva poruka, onda trebaju znati da im se igranje životima građana neće isplatiti'', naveo je on.

 

Kopirati
Drag cursor here to close