Istraživanje

Koliko sati sna je potrebno za lijep i zdrav izgled?

Tvrtka Sealy UK , najveća robna marka kreveta, radila je istraživanje kako bi doznala u koliko sati moramo ići spavati kako bi ujutro izgledali lijepo i odmorno.
Lifestyle / Zdravlje | 13. 07. 2018. u 18:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Svi znamo da je, za ljepotu i zdravlje važno, dobro se naspavati i odmoriti. Dobar san utječe na kožu, lice, tijelo, smanjuje stres, a osim što nam utječe na fizički izgled, veliku ulogu ima i u našem kognitivnom sustavu, pomaže u produktivnosti, radu mozga i učenju i općenito utječe na zdravlje cijelog organizma.

Tijekom spavanja koža se regenerira, nove stanice zamjenjuju stare i ponovno se postiže zdrava ravnoteža. No, u današnjem užurbanom svijetu prepunom dnevnih obaveza ili kada jednostavno 'zaglavimo' ispred televizije, nerijetko nam se dogodi kasno odlaženje na spavanje, piše Večernji list.

Tvrtka Sealy UK , najveća robna marka kreveta, radila je istraživanje kako bi doznala u koliko sati moramo ići spavati kako bi ujutro izgledali lijepo i odmorno.

Istraživanjem su otkrili da je ključ dobrog izgleda u odlasku na spavanje u 21:45 s buđenjem u 6:55 ujutro. Istraživanje je pokazalo da je 60 posto ispitanika potvrdilo kako im odlazak na spavanje u to doba pozitivno utječe na psihološke sposobnosti, a 40 posto je izjavilo da im utječe i na ponašanje taj dan. 42 posto je izjavilo kako imaju bistrije oči, a 20 posto da im je koža čistija. "Mnogi od nas troše velike iznose novaca kako bi se lijepo osjećali i izgledali. Zaboravili smo da dobrim i kvalitetnim snom možemo sve to postići bez trošenja novaca. Naravno, bitno je i samo okruženje koje nam mora odgovarati, odnosno miran prostor s dobrim krevetom i stvaranje rutine određenog vremena za spavanje", savjetuje Neil Robinson iz Sealy UK-a.

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close