Mišljenje stručnjaka

Koliko puta možemo upotrijebiti isti brijač?

Problem sa starim brijačima je to što oni mogu postati idealno mjesta za razmnožavanje bakterija, što znači da ako se posiječete postoji rizik od nastanka infekcije
Lifestyle / Zdravlje | 01. 08. 2018. u 07:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Brijači za jednokratnu upotrebu predstavljaju brz i jednostavan način uklanjanja dlaka s tijela, posebno ako nemate vremena za depilaciju voskom. Ipak, njima treba pažljivo rukovati.

Imajte u vidu da su brijači dizajnirani za kratkotrajnu upotrebu jer brzo postaju tupi, te mogu izazvati posjekotine i brojne infekcije kože, piše Daily mail.

Preporuka stručnjaka je da brijač zamijenite novim nakon pet do deset puta korištenja.

Problem sa starim brijačima je to što oni mogu postati idealno mjesta za razmnožavanje bakterija, što znači da ako se posiječete postoji rizik od nastanka infekcije, piše B92.

Jedna od najčešćih bakterijskih zaraza je Staphylococcus aureus (zlatni stafilokok) infekcija. Ovo je infekcija kože koja se obično manifestira kao bolan osip ili grozdić koji nastaje po površini.

Pored toga, ako su brijači ostali mokri ili ako ih ne operete dobro nakon upotrebe, postoje velike šanse da im osigurate mikrobe koje mogu izazvati gljivične infekcije.

Dermatolog Witney Bow rekao je za "Rafinery29" da ako prijetite da je oštrica počela hrđati, da se urezuje ili trza na koži jasan je znak da je "vrijeme da bacite brijač"

Kopirati
Drag cursor here to close