Saznaj

Koju je vrstu kruha najbolje jesti ako se boriš protiv masnoće na trbuhu?

Želiš se riješiti masnoće na trbuhu, ali nikako ne možeš živjeti bez kruha?
Lifestyle / Zdravlje | 09. 03. 2021. u 20:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Trbušna masnoća, pohranjena u području trbuha i crijeva, može biti prilično opasna. Kako bi se je riješili, mnogi se oslanjaju na dijetu s niskim udjelom ugljikohidrata, koja pomaže u regulaciji razine šećera u krvi te smanjuje napadaje gladi. Dobra vijest: ako se odlučiš za prehranu s niskom razinom ugljikohidrata, ne moraš se nužno odreći kruha kako bi skinula kilograme.

Kao što je već nekoliko istraživanja pokazalo, dijeta s visokim udjelom bjelančevina pomaže u borbi protiv dosadnih masnoća na trbuhu. I tu na meni dolazi takozvani proteinski kruh! Za razliku od uobičajenih vrsta kruha, koji se često sastoje od rafinirane pšenice i sadrže dodani šećer, proteinski se kruh obično pravi od cjelovitih žitarica. Osim visokog sadržaja bjelančevina (proteina), bogat je i vlaknima, koja također pomažu u smanjenju visceralne masti.

Kritični glasovi oko proteinskog kruha

 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli @_mi_ra.h

Nisu svi pozitivni prema kruhu s malo ugljikohidrata. Primjerice, mnogi tvrde kako je proteinski kruh relativno skup i da ima ispodprosječan okus. Također se kritizira da su mnoge ispitivane vrste kruha imale visok udio masti i da je proteinski kruh zbog toga zapravo kaloričniji od konvencionalnih vrsta kruha. 8 (i dobrih i loših) stvari koje će se događati tvom tijelu ako prestaneš jesti kruh

Sve ovisi o pravim „dodacima“

 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli @_mi_ra.h

Koja vrsta kruha ti je najdraža, je, naravno, stvar ukusa. Činjenica je sljedeće: ako želiš smršavjeti, svakako bi trebala obratiti pažnju na nadjev, odnosno „dodatnu hranu“ uz kruh . Dakle, umjesto masnih kobasica ili sireva, odaberi nemasnu šunku ili pureća prsa. Vegetarijanci pokrivaju dio svojih potreba za bjelančevinama zrnatim kremastim sirom, humusom ili namazom od tune.

 

Kopirati
Drag cursor here to close