Epidemija

Kina: Virus se može kontrolirati!

Sedamnaest novih slučajeva upale pluća izazvane novim koronavirusom od kojeg su već preminule dvije osobe, zabilježeno je u središnjem dijelu Kine.
Lifestyle / Zdravlje | 19. 01. 2020. u 14:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kinesko nacionalno povjerenstvo za zdravstvo danas je priopćilo da se epidemija novog tipa koronavirusa može kontrolirati, oglasivši se prvi put od izbijanja epidemije krajem prosinca.

Putevi prenošenja novog virusa još nisu u potpunosti mapirani i izvor virusa nije poznat, navelo je povjerenstvo u priopćenju, prenio je Reuters.

U priopćenju je navedeno i da će praćenje virusa biti pojačano tijekom Kineske nove godine kada će veliki deo populacije u Kini putovati kako bi proslavio ovaj praznik sljedećeg tjedna.

Sedamnaest novih slučajeva upale pluća izazvane novim koronavirusom od kojeg su već preminule dvije osobe, zabilježeno je u središnjem dijelu Kine.

Foto: cdc.gov / Područje zahvaćeno epidemijom

Do sada su identificirana 62 slučaja novootkrivenog virusa u gradu Wuhan, potvrdili su zvaničnici, podsjećajući da je dvoje preminulo, dok je osmoro pacijenata u kritičnim stanju.

Azijske zemlje, kao i tri američka aerodroma, uveli su poseban pregled putnika koji su stigli aviokompanijama iz centralne Kine zbog bojazni od mogućeg sirenja virusa.

Među tim zemljama su Tajland i Japan, u kojima je već prijavljeno tri slučaja pneumonije kod ljudi koji su došli iz Wuhana.

Svjetska zdravstvena organizacija je upozorila na moguće širenje virusa, kao i ograničen prenos sa čovjeka na čovjeka, prenio je Tanjug.

Kopirati
Drag cursor here to close