Za detekciju korona virusa

Kina nam donirala 4.800 PCR testova

Testovi u vrijednosti od 34.080 dolara donirani BiH
Lifestyle / Zdravlje | 12. 08. 2020. u 14:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministarstvo civilnih poslova u Vijeći ministara isporučilo je nadležnim institucijama 4800 PCR testova za detekciju virusa korona koje je donirala kineska Shanghai "Fosun fondacija" u vrijednosti od 34.080 dolara, priopćeno je danas iz ovog ministarstva.

Veterinarskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, kako prenosi Srna, isporučeno je 2827 testova, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske 1733 testa i Pododjeljenju za javno zdravstvo Brčko distrikta isporučeno je 240 testova.

U priopćenju se precizira da su testovi podijeljeni s ciljem realizacije Sporazuma o donaciji, zaključenog između fondacije i Ministarstva civilnih poslova, zaključenog 8. srpnja.

Jučer je isporučeno 4.800 testova za detekciju na osnovu izdanog rješenja o suglasnosti za uvoz i korištenje "Covid 19 RT-PCR kitova", humanitarnog karaktera, koje su izdali Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, Ministarstvo zdravstva FBiH i Odjeljenje za zdravstvo i ostale usluge Brčko distrikta, a u skladu sa odlukom o principima raspodjele međunarodne pomoći za zaštitu i spašavanje, navodi se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close