Posljedice ljeta

Kako ukloniti sunčeve pjege?

Limun i peršin su rješenje za pjege od sunca.
Lifestyle / Zdravlje | 05. 09. 2019. u 14:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Većina žena kao suvenir sa ljetovanja donijet će različite promjene u estetskom izgledu kože. Svako na sunce reagira drugačije, u zavisnosti od obrambene moći kože, ali ono što je zajedničko za sve je definitivno činjenica da sunčanje ubrzava proces starenja.

Vjerojatno se, ako ne svakom, onda bar većini dogodilo da se poslije savršenog brončanog tena, nakon nekog vremena pojave pjegica od sunca, koje iako ne predstavljaju nikakav ozbiljan zdravsteni problem, ipak stvaraju minimalnu dozu kompleksa.

Češće se događa kod osoba svjetlije puti, osjetljivih prilikom izlaganja sunčevom zračenju. Postoje dva recepta iz kuhinje kojima se može otkloniti ovaj problem, pišu Nezavisne.

Limun

Nekoliko kapi limunovog soka nanesite na vrh štapića za uši, pa nanesite direktno na hiperpigmentaciju. Ostavite da djeluje nekoliko minuta, pa isperite.

Peršin

U 2 dl obične vode kuvati 25 gr svježeg lista peršina dok ne provrije. Sklonite sa vatre, poklopite, sačekajte da se ohladi, a zatim procjedite. U ovu tečnost zatim dodajte 3 dl mineralne vode koju ste predhodno ostavili da izvjetri. Nakon toga prespite u staklenu bočicu i čuvajte u hladnjaku. Ovaj losion koristite svakodnevno za tamponiranje ili pranje kože sa pegama i flekama. Pjege će prije svega izblijediti, a poslije duže upotrebe nestati.

Kopirati
Drag cursor here to close