Anti stres seminar u Širokom Brijegu

Kako se nositi sa stresom?

Psiholog Kristijan Kraljević sa suradnicima po prvi put u Širokom Brijegu organizira seminar ''Kako se nositi sa stresom'' s ciljem pružanja pomoći osobama pod stresom.
Lifestyle / Zdravlje | 25. 05. 2018. u 08:15 Ivan KRALJEVIĆ | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Stres je prirodna reakcija tijela i u malim količinama može djelovati stimulirajuće. Međutim, u današnjem, užurbanom načinu života, neprestano smo izloženi malim količinama stresa i gotovo smo izgubili sposobnost aktiviranja prirodne reakcije opuštanja.

Je li i u kojoj mjeri stres prisutan u našem društvu? Ako ovo pitanje postavimo u bilo kojoj sferi našeg društva, odgovor će uvijek biti pozitivan, tvrdi 31-godišnji psiholog Kristijan Kraljević, koji po prvi put u Širokom Brijegu sa suradnicima organizira seminar ''Kako se nositi sa stresom'' s ciljem pružanja pomoći osobama pod stresom.

Prirodna reakcija našega tijela

''Stres je prirodna reakcija našega tijela na okolne agense koji djeluju na strukturu i funkciju našeg organizma, nakon čega dolazi do naših reakcija na te podražaje te na kraju posljedica ili učinaka tih podražaja'', objašnjava Kraljević u razgovoru za Bljesak.info.

''Stres dijelimo na fiziološki, sociološki i psihološki i sva tri utječu na čovjeka i njegov život. Psihološki stres se najčešće spominje i o njemu se dosta piše i govori. Sama percepcija psihološkog stresa uvjetovana je procjenom pojedinca, što znači da dvije osobe neće isto reagirati i doživjeti isti stresor (stresni podražaj). Na samu percepciju je li nešto stresno ili ne, utječu mogućnosti toleriranja stresa, naša osobnost, različite tehnike nošenja sa stresom, socijalne vještine koje smo stekli i slično'', dodaje naš sugovornik.

Foto: Domagoj Ledić | Bljesak.info / Kristijan Kraljević

Iako je stres prirodna reakcija našega tijela, kako objašnjava mladi psiholog, mi često zbog prejakih ili učestalih stresora ne pronalazimo rješenja kako se nositi sa stresom i tada dolazi do različitih poteškoća ponajviše s našim zdravljem.

Interaktivni anti stres seminar

Kako bi odgovorio na brojna otvorena pitanja, Kraljević sredinom lipnja, točnije 16. lipnja 2018. godine u Širokom Brijegu organizira anti stres seminar, interaktivan i prilagođen manjim skupinama, kako bi se moglo što kvalitetnije raditi.

''Seminar je podijeljen na tri dijela. U prvom dijelu svi sudionici će biti upoznati s osnovnim informacijama što se tiče stresa i na koji način on djeluje na naše tijelo. Smisao ovog prvog dijela je upoznati sudionike sa znanstvenim činjenicama i boljem shvaćanju ovoga pojma o kome mnogi pričaju. U drugom dijelu sudionici će kroz različite inscenirane situacije učiti što mi ljudi inače radimo kad smo pod stresom i koje su to pogrešne tehnike svladavanja stresa, a koje bi bile dobre. Zadnji dio bit će posvećen anti stres tehnikama koje možemo raditi svaki dan kako bi se opustili i oslobodili od stanja stresa'', istaknuo je Kraljević za Bljesak.info.

Seminar je prilagođen za sve punoljetne osobe, bez obzira na spol i posao s kojim se bave. Zbog ograničenog broja sudionika potrebno se na vrijeme prijaviti, a prijave traju do 12. lipnja 2018. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close