Tri razloga

Kako protiv masne kose?

Na kosu utječu mnogi faktori, neki od njih čak nisu s njom direktno povezani, a ovo su tri glavna na koja bi trebalo da obratite pažnju.
Lifestyle / Zdravlje | 02. 01. 2020. u 19:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ako ste primjetili kako vam se kosa masti već dan nakon pranja, a osim toga izgleda vrlo beživotno, vrlo vjerojatno radite niz pogrešnih stvari koje ostavljaju trag na vašoj kosi.

Na kosu utječu mnogi faktori, neki od njih čak nisu s njom direktno povezani, a ovo su tri glavna na koja bi trebalo da obratite pažnju.

Ishrana

Ako vaša ishrana sadrži velike količine ulja (od zdravih do nezdravih), vrlo vjerojatno i ona utječu na brzinu kojom vaš korjen kose luči masnoću. Pokušajte da smanjite unos ulja, barem onih nezdravih, a umjesto njih jedite veće količine voća i povrća.

Učestalost pranja kose

Ako ne volite da perete kosu svakodnevno, imamo odličnu vijest za vas. Mnoga istraživanja pokazala su kako se ulja znatno više luče na čistoj nego na kosi koja nije svježe oprana, prenosi Index.hr. Pokušajte da smanjite pranje kose na dva do tri puta tjedno, a između pranja po potrebi se poslužite šamponom za suho pranje.

Preparati

Vrlo je važno čime perete i njegujete kosu. Ono što bi trebalo da izbjegavate jesu proizvodi na čijoj etiketi piše da su za suhu i oštećenu kosu, ali i one koji obećavaju sjaj kose. Bilo bi idealno kada proizvodi koje koristite ne bi sadržali sulfate, parabene ni silikone koji vašoj kosi mogu da nanesu dugoročnu štetu.

Kopirati
Drag cursor here to close