Preporuka vrtićima i roditeljima

Kako pravilno prati zube i ruke u vrijeme pandemije

INZ je producirao pet kratkih video zapisa o pravilnom pranju zuba i ruku, kao i zanimljive vježbe koje mališani mogu napraviti s roditeljima u svojim domovima, a koji će im pomoći da pravilnije peru ruke i zube.
Lifestyle / Zdravlje | 29. 04. 2020. u 16:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Institut za zdravlje i sigurnost hrane Zenica nastavlja s izradom, objavom i slanjem materijala raznim građanskim grupama, organizacijama, nivoima organizacije, lokalnim zajednicama, poduzećima...

Ovaj tjedan na adresu vrtića i drugih predškolskih ustanova na području Zeničko-dobojskog kantona, putem službene web stranice inz.ba, mailing listama  i drugim kanalima informiranje na stotine adresa upućene su preporuke za zaposlenike i uprave predškolskih ustanova, ali i za djecu - štićenike tih ustanova kad se vrate u objekte.

Također, INZ je producirao pet kratkih video zapisa o pravilnom pranju zuba i ruku, kao i zanimljive vježbe koje mališani mogu napraviti s roditeljima u svojim domovima, a koji će im pomoći da pravilnije peru ruke i zube.

Set video zapisa i preporuka je dostupan na službenoj web stranici Instituta, ali i spreman za preuzimanje putem weTransfera u narednih nekoliko dana. U svakom slučaju, materijali su dostupni za sve one koje zanimaju i mogu im biti korisni.

- Iskreno se nadamo da će video materijale koristiti i sami roditelji, s djecom tijekom ovog perioda kada je fizička izolacija još uvijek neophodna, a djeca ne dolaze u vrtiće. Primjer za to je zenička Javna ustanova za predškolski odgoj i obrazovanje koja ima termin u 18 u kojem svakodnevno komunicira s roditeljima i djecom, a pretpostavljamo da to rade i drugi vrtići, Video materijale koji govore o pranju ruku dominantno smo snimili zbog trenutne situacije s pandemijom, ali mogu se koristiti i u "redovnim" okolnostima, ističe doc.dr. Nino Hasanica, stručni suradnik u Službi za školsku higijenu Instituta.

Video materijali koji govore o pravilnom pranju zuba snimljeni su kao svojevrsna zamjena za ustaljenu aktivnost INZ-a koja se provodi u svim javnim i privatnim predškolskim ustanovama u ZDK za najstariju vrtićku grupu djece.

- Nadam se da ćemo zajedničkim snagama doći do svakog djeteta i njihovih roditelja i u ovom vremenu pandemije, ističe Hasanica

Kopirati
Drag cursor here to close