Nezadovoljni građani

Kada dobijete koronu, može li se doći do doktora ili ste prepušteni sami sebi?

No, kako i kome prijaviti simptome, kako znati dijagnozu ako u domovima zdravlja kažu da ne rade testiranje?
Lifestyle / Zdravlje | 04. 12. 2020. u 08:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Društvene mreže preplavljene su objavama nezadovoljnih građana iz Tuzle kada je riječ o prevenciji i prijavama simptoma Kovida-19. Tvrde da se na telefone u Domu zdravlja nitko ne javlja, da na rješenja čekaju i više od 10 dana, a testiranje je moguće plaćanjem u privatnim klinikama. BHRT je istražila kakvo je zaista stanje?

Samo u Tuzlanskom kantonu do sada je evidentirano 355 smrtnih slučajeva osoba koje su bile pozitivne naCovid-19. Eila, koja je s kćerkom u izolaciji, pita koliko ima covid pozitivnih na ulicama, budući da sustav ne funkcionira i da se sve svodi na pojedince i vlastitu odgovornost? Gabriel podsjeća da se radi o građanima koji plaćaju zdravstveno osiguranje, a ne mogu dobiti čak ni informacije i dijagnozu. Radiolog za BHRT govori kakve posljedice na pluća u pojedinim slučajevima može ostaviti neadekvatna reakcija.

No, kako i kome prijaviti simptome, kako znati dijagnozu ako u domovima zdravlja kažu da ne rade testiranje? Tko će snositi odgovornost u slučaju većih posljedica i koliko će nas zaista koštati pandemija? Sve su to pitanja bez odgovora, dok privatne klinike zadovoljno trljaju ruke.

Odgovore su pokušali dobiti i u Domu zdravlja Tuzla od direktora ili menadžmenta. Međutim, na njihove telefonske pozive se nitko nije javljao.

Kopirati
Drag cursor here to close