Ventilacija

Južna Koreja: Nova žarišta su noćni klubovi

"Ti prostori imaju sve opasne uvjete koji nas najviše brinu", rekla je u petak direktorica KCDC-ja Jeong Eun-kyeong, referirajući se na gužve i lošu ventilaciju.
Lifestyle / Zdravlje | 08. 05. 2020. u 14:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Južnokorejsko zdravstvo prati malen no rastući broj slučajeva koronavirusa povezanih s nekoliko noćnih klubova u prijestolnici, u vrijeme dok se država priprema na dodatno ublažavanje restriktivnih mjera. 

Najmanje petnaest slučajeva zaraze povezano je s klubovima u Itaewonu, seulskoj četvrti popularnoj među Koreancima i turistima, objavio je u petak Korejski centar za kontrolu i prevenciju bolesti (KCDC).

Južna Koreja proteklih dana bilježi mali broj zaraze, a većina slučajeva stigla je iz inozemstva. No očekuje se da će narasti broj onih koji su se zarazili u noćnim klubovima.

"Ti prostori imaju sve opasne uvjete koji nas najviše brinu", rekla je u petak direktorica KCDC-ja Jeong Eun-kyeong, referirajući se na gužve i lošu ventilaciju.

"Smatramo da je nužno poboljšati upravljanje tim prostorima te vas pozivamo da ih što manje posjećujete", poručila je Koreancima.

Južnokorejska vlada zbog novih žarišta planira mjeru kojom će se od noćnih klubova i kafića tražiti da dobrovoljno prekinu rad na mjesec dana, rekao je u petak Yoon Tae-ho, zadužen za javno zdravstvo u državi.

Ako ta mjesta odluče ostati otvorena moraju snažnije poštovati upute o prevenciji zaraze, dodao je Yoon.

Svi posjetitelji noćnih klubova moraju imati maske, održavati najmanje jedan metar udaljenosti, a lokali moraju zapisati njihova imena.

Seulske gradske vlasti objavile su da imaju listu od 1,5 tisuća ljudi koji su posjetili klubove te su pozvali sve koji su to činili preko vikenda da se testiraju i samoizoliraju na 14 dana, prenosi Hina.

Južna Koreja, država s oko 51 milijuna stanovnika, u svibnju dnevno bilježi većinom jednoznamenkast broj novih zaraza.

Kopirati
Drag cursor here to close