Nema cjepiva za farmaceute

Jesu li farmaceuti važni u lancu zdravstvene zaštite!?

Farmaceutska komora HNK/Ž danas je poslala javnosti priopćenje za medije kojim pitaju jesu li farmaceuti važni u lancu zdravstvene zaštite!?
Lifestyle / Zdravlje | 01. 04. 2021. u 14:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Farmaceutska komora HNK/Ž danas je poslala javnosti priopćenje za medije kojim pitaju jesu li farmaceuti važni u lancu zdravstvene zaštite!? 

''Farmaceut kao najdostupniji zdravstveni radnik je dio zdravstvenog sistema po svim načelima, ali mi očito taj sistem nemamo, jer nas ne prepozaje, niti smo u prioritetnog grupi, kako za seznonsku vakcinu, tako i sada za vakcinaciju protiv Covida'', navode u priopćenju, dodajući da ne trebaju ni napominjati da su kolege u apotekarskom sektoru medju prvim linijama kada je COVID u pitanju.

''Sjetite se da su mnogi bili zatvoreni, a mi farmaceuti smo bili dostupni, bez ikakve najave putem telefonskih poziva, te bez drugih ograničenja koja važe i koja se primjenjuju u ostalim zdravstvenim ustanovama. U ovoj krizi pokazalo se kako je apotekarstvo neodvojivi dio zdravstvenog sitema, a da smo kao farmaceuti izloženi ogromnim rizicima kako bi osigurali lijekove, medicinske proizvode, te zaštitnu opremu, u sav napor i trud neke kolege su radile i po 24 i 48 h'', kažu u priopćenju.

Smatraju da su u prioritetnoj grupi, te da je bolna činjenica da su određene doze propale zbog roka, a da nitko od kolega farmaceuta nije pozvan.

''Obraćali smo se ZZO i ZZJZ, ali odgovor za prioritet nismo dobili, a sama činjenica da nam nije ponudjena niti jedna vakcina, nam govori da očito im nismo važni u lancu zdravstvene zaštite. U nadi da je samo riječ o grešci i da nam se po hitnosti stavi u prioritet svim magistrima farmacije kao zdravstvenim radnicima srdačno vas pozdravljamo'', poručuju iz Farmaceutske komore.

Kopirati
Drag cursor here to close