Podizanje svijesti

Jednodnevna edukacija o zdravlju u Širokom Brijegu

Žene su bile jako zainteresirane što su pokazale kako pitanjima tako i komentarima vezanih za svoja osobna iskustva.
Lifestyle / Zdravlje | 19. 10. 2020. u 20:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Inicijativa građanki/na Mostar podržana od strane PRO-Budućnosti u nedjelju 18.listopada 2020. održala je jednodnevnu aktivnost u sklopu projekta ''Da nam bude bolje'' u Širokom Brijegu, gdje je učešće uzelo 25 žena iz tri lokalne zajednice i to: Mostar, Široki Brijeg i Nevesinje.

Tema aktivnosti bilo je zdravlje. Listopad je mjesec u tijeku kojega se podiže svijest javnosti o važnosti preventivnih pregleda vezanih za karcinom dojke. Karcinom dojke je načešća maligna bolest kod žena. Oko 16% žena u svijetu oboljeva dok se kod muškaraca javlja u malom postotku oko 1%.

Govoriti o važnosti samopregleda dojke kod opće populcije je veoma važno što se pokazalo i ovom prilikom. Žene su bile jako zainteresirane što su pokazale kako pitanjima tako i komentarima vezanih za svoja osobna iskustva.

Kontrolirale su i krvni tlak koji je, također, veoma česta bolest posebno u ovom veoma složenom vremenu. Mentalno zdravlje je veoma bitan segment zdravlja što je,također bila tema razgovora o zdravlju.

PRO-Budućnost je USAID-ov projekt izgradnje mira i povjerenja među građanima i građankama svih etničkih i vjerskih skupina u Bosni i Hercegovini. Projekt provodi američka humanitarna organizacija Catholic Relief Services CRS, s partnerima: Caritasom BiH, Institutom za razvoj mladih KULT, Forumom građana Tuzla (FGT), Helsinškim parlamentom građana Banjaluka (hCA) i Međureligijskim vijećem u Bosni i Hercegovini (MRV), navedeno je u PR priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close