Nisu štetni

Ibuprofeni se mogu koristiti za liječenje korona virusa

Reckitt Benckiser nema saznanja ni o jednom dokazu da ibuprofenima štetne utjecaje na ishode liječenja osoba oboljelih od infekcije virusom COVID-19.
Lifestyle / Zdravlje | 16. 03. 2020. u 19:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Reckitt Benckiser (RB), proizvođač Nurofena, svjestan je zabrinutosti nastale nakon objava na francuskim društvenim mrežama oko upotrebe steroida i nesteroidnih protuupalnih (NSAID) proizvoda, uključujući ibuprofen, za ublažavanje simptoma infekcije virusom COVID-19, poručeno je u njihovu priopćenju.

''Sigurnost potrošača naš je najvažniji prioritet. Podsjećamo da je ibuprofen provjereni lijek koji se sigurno koristi dugi niz godina kao sredstvo za ublažavanje groznice i boli. Naše proizvode sibuprofenom efikasno koriste milijuni potrošača na 40 tržišta i dostupni su već više od 30 godina kao lijekovi bez recepta. Svi su lijekovi strogo regulirani zakonima i propisima kako bi se osiguralo da su u skladu sa zahtjevima i propisima lokalnih zdravstvenih vlasti.

Većina europskih zdravstvenih tijela i dalje preporučuje pravilnu i prikladnu upotrebu ibuprofena i paracetamola kao dio simptomatskog liječenja infekcije virusom COVID-19. Reckitt Benckiser nema saznanja ni o jednom dokazu da ibuprofenima štetne utjecaje na ishode liječenja osoba oboljelih od infekcije virusom COVID-19.

Kao odgovorna, znanstveno vođena organizacija, aktivno ćemo kao i uvijek pratiti sva izvješća kojih smo svjesni, radeći s regulatornim institucijamana njihovoj procjeni u skladu s uspostavljenim postupcima farmakovigilance. Objaviti ćemo sve dodatne informacije ili smjernice potrebne za sigurnu upotrebu nesteroidnih protuupalnih proizvoda nakon takvih izvješća i njihovih procjena. Želimo još jednom podsjetiti potrošače i njihove njegovatelje, kao kod upotrebe bilo kojeg lijeka, da pažljivo pročitaju i slijede uputstva navedena na pakiranju i u uputstvimanamjenjenim pacijentima'', stoji u priopćenju Reckitt Benckiser.

Kopirati
Drag cursor here to close