Koronomanija

Iz Zavoda zdravstvenog osiguranja HNŽ-a obavještavaju svoje osiguranike na promjene

S obzirom na proglašenu pandemiju korona virusa (COVID-19) i djelatnost koju obavlja Zavod zdravstvenog osiguranja HNŽ, ne dolazite u prostorije Zavoda.
Lifestyle / Zdravlje | 16. 03. 2020. u 15:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

S obzirom na proglašenu pandemiju korona virusa (COVID-19) i djelatnost koju obavlja Zavod zdravstvenog osiguranja HNŽ sve naše osiguranike molimo da, bez neodložne potrebe ili našeg poziva, ne dolaze u prostorije Zavoda, navode u priopćenju iz ove institucije.

Šalter Zavoda zdravstvenog osiguranja HNŽ smješten u Domu zdravlja Mostar (Ulica Hrvatskih branitelja bb –Bulevar) od 18.03.2020. (srijeda) do daljnjega neće raditi tako da na području grada Mostara radi samo Područni ured Mostar smješten u Ulici Braće Fejića 56.

Osiguranike mole da poradi podnošenja zahtjeva za refundiranje naknade putnih troškova, podnošenja zahtjeva za izdavanja ili preuzimanje e-iskaznice/legitimacije, ovjere papirnatih zdravstvenih iskaznica/legitimacija, te drugih potreba osiguranika koje nisu žurne, u narednom razdoblju, ne dolaze u prostorije Zavoda.

Osiguranici koji posjeduju papirnatu zdravstvenu iskaznicu/legitimaciju nisu u obvezi dolaziti u područne urede Zavoda poradi produženja važenja ovjere u istoj. Provjeru važenja ovjere zdravstvene iskaznice/legitimacije zdravstvene ustanove (domovi zdravlja i bolnice) će provjeravati u Integriranom zdravstvenom informacijskom sustavu  (IZIS)  koji je instaliran na svim prijemnim šalterima zdravstvenih ustanova.

Obustavlja se, do daljnjeg, prijem zahtjeva za izdavanje e-iskaznica/legitimacija i izdavanje izrađenih e-iskaznica/legitimacija jer papirnate zdravstvene iskaznice/legitimacije koje osiguranici već posjeduju vrijede do daljnjeg i ponavljamo iste se neće ovjeravati.

U slučaju neodložive potrebe dolaska, osiguranike molimo da dolaze u razdoblju od 8:00 do 13:00 sati, da se u prostorijama Zavoda zadržavaju što je kraće moguće i poštuju preventivne mjere (držanje odstojanja od 1 m, korištenje sredstava za dezinfekciju, izbjegavanje gužvi i sl.), a sve u cilju smanjenja rizika od nastanka i širenja korona virusa.

Kada se steknu uvjeti za normalizaciju rada Zavoda osiguranici će biti pravovremeno informirani, a do tada za sva pitanja iz nadležnosti Zavoda zdravstvenog osiguranja  HNŽ možete se obratiti radnicima Zavoda putem e - maila ([email protected]) ili telefona objavljenih na web stranici Zavoda (www.zzo.ba).

Također, Ured za odnose s javnošću ZZO HNŽ/K osiguranicima je dostupan svakog radnog dana u vremenu od 7:30 do 15:30 na broj telefona 036 355 272 i mail [email protected]      

Kopirati
Drag cursor here to close