Pomoć

IZ u BiH donira 10 hemodijaliznih aparata

Islamska zajednica na taj način želi doprinijeti podizanju svijesti o kvaliteti života hemodijaliznih pacijenata u Bosni i Hercegovini.
Lifestyle / Zdravlje | 21. 11. 2019. u 12:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

  / Ilustracija

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini, shodno svom opredijeljenju ka dobrotvornom radu, misiji pozivanja na dobro i poticanja opće društvene koristi, kliničkim centrima i zdravstvenim ustanovama u Bosni i Hercegovini donirat će deset hemodijaliznih aparata.

Islamska zajednica na taj način želi doprinijeti podizanju svijesti o kvaliteti života hemodijaliznih pacijenata u Bosni i Hercegovini.

''U svjetlu upozorenja medicinskih radnika i kroničnih pacijenata na objektivni nedostatak hemodijaliznih aparata u pojedinim centrima, njihovu starost i neispravnost, Islamska zajednica želi dati svoj skromni doprinos poboljšanju uvjeta medicinske njege, donirajući 10 hemodijaliznih aparata kliničkim centrima i zdravstvenim ustanovama u Bosni i Hercegovini'', navodi se u priopćenju Islamske zajednice.

Donaciju u vrijednosti 200.000 KM Islamska zajednica realizirat će posredstvom Vakufske direkcije, a u suradnji s dugogodišnjim partnerom Fondacijom En Nedžat iz Kuvajta. Projekt će biti sproveden u dvije faze, a njegovo predstavljanje bit će organizirano u subotu, 23. studuenog 2019. godine u Sarajevu.

Na konferenciji će govoriti Asmir Neimarlija, stručni suradnik za projekte Vakufske direkcije, Muhammed el-Ensari, direktor kuvajtske fondacije En-Nedžat koja je partner u projektu, i Kasim Hadžić, pomoćnik direktora za medicinske poslove Kantonalne bolnice Zenica.

Kopirati
Drag cursor here to close