Mandić i Minasi

Italija nam donirala 200 respiratornih maski

''To maske za ronjenje koje su adaptirane za potrebe bolnica da se pomogne pacijentima, tako da s njima jedan respirator može biti na raspolaganju za dva pacijenta", pojasnio je Minasi.
Lifestyle / Zdravlje | 06. 05. 2020. u 14:47

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Veleposlanik Italije u BiH Nicola Minasi uručio je ministru zdravstva Federacije BiH Vjekoslavu Mandiću 200 respiratornih maski koje je donirala ova zemlja, a koje će biti upućene u bolnice u ovom entitetu.

Minasi je naveo da je ovo samo mali dio pomoći koju Italija planira pružiti BiH.

"Talijanska vlada je bila oduševljena zbog pokazane solidarnosti BiH i zbog toga smo odlučili pomoći jer je to veoma važno u borbi protiv virusa korona. Ove maske su postale vrlo poznate u Italiji, jer su to maske za ronjenje koje su adaptirane za potrebe bolnica da se pomogne pacijentima, tako da s njima jedan respirator može biti na raspolaganju za dva pacijenta", pojasnio je Minasi.

Rekao je kako su maske donirane nakon obavljenog razgovora s nadležnima u BiH o tome gdje postoji najveća potreba za njima.

Mandić je rekao kako ovakva donacija duplo više znači s obzirom na to da se Italija još bori s teškom situacijom usljed pandemije virusa korona, ali da i pored toga misli na BiH.

Naglasio je kako će ove maske biti velika pomoć u sub-intenzivnim njegama u bolnicama u FBiH.

Kopirati
Drag cursor here to close