WHO

Istražuje se veza Covida i upala kod novorođenčadi

Djeca do sada nisu imala neke od ozbiljnijih komplikacija bolesti Covid-19, koja je najteže pogodila starije i one s kroničnim bolestima.
Lifestyle / Zdravlje | 30. 04. 2020. u 08:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Velika većina djece zaražene korona virusom ima blage simptome i potpuno se oporavlja, ali je u nekoliko zemalja mali broj djece razvio rijetki inflamatorni sindrom, obznanila je Svjetska zdravstvena organizacija, prenosi Tanjug.

Talijanski i britanski medicinski stručnjaci istražuju moguću vezu između pandemije korona virusa i slučajeva teških upala kod novorođenčadi, koja stiže u bolnicu s visokom tjelesnom temperaturom i natečenim arterijama, objavio je Reuters.

"Želim naglasiti svim roditeljima da velika većina djece koja dobiju Covid imaju blage simptome i potpuno će se oporaviti", izjavio je dr Mike Ryan, glavni stručnjak WHO-a za izvanredne situacije.

Djeca do sada nisu imala neke od ozbiljnijih komplikacija bolesti Covid-19, koja je najteže pogodila starije i one s kroničnim bolestima.

''WHO je razmatrala izveštaj iz Velike Britanije o malom broju djece s upalnim reakcijama, sličnim Kawasaki sindromu, i upozorila liječnike diljem svijeta da obrate pažnju na ovakve slučajeve kako bi se podaci prikupili sustavno'', rekla je epidemiolog dr Maria Van Kerkhove.

Kopirati
Drag cursor here to close