"Balkan Cave Summit"

Istraživat će se kraška vrela na području Hercegovine

Lifestyle / Zdravlje | 23. 08. 2017. u 14:13 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U razdoblju od 26.08. do 02.09. ove godine, u organizaciji Ronilačkog kluba "Neretva" Mostar, Interventne spasilačke službe Mostar i "Reef" Gorica, održat će se šesti po redu "Balkan Cave Summit".

Sudjelovanje na ovom summitu uzet će najpoznatiji speleoronioci iz BiH, Slovenije, Poljske, Srbije, Hrvatske, Mađarske, Austrije, Švicarske, Italije...

Pored navedenih gostiju, tu je već treću godinu za redom Krzysztof Starnawski iz Poljske, svjetski prvak u ronjenju sa rebreatherom, koji je oduševljen ljepotom hercegovačkih špilja.

Kao i prethodnih godina istraživat će se kraška vrela na području Hercegovine (Crno vrelo, Crno oko, Buna, Bunica, Jasenica, Kajtazovina, Vrioštica...)

Osim ronjenja u prekrasnim kraškim izvorima, organizirat će se i prikazivanje dokumentarnog filma "Balkan Cave Summit Mostar 2016.", koji je urađen u vlastitoj produkciji.

Također, održat će se prezentacije najvećih proizvođača ronilačke opreme, kao i zanimljiva predavanja i radionice sa roniocima i spasiocima svjetskog glasa.

Osim najavljenih sudionika, svoj dolazak su najavili i predstavnici državnih institucija usko vezanih za zaštitu i spašavanje, priopćeno je.

Kopirati
Drag cursor here to close