Bihać

Inspekcijska kontrola za efikasnije uklanjanje ambrozije

Osnovni cilj je uklanjanje ambrozije kao jednog od najjačih poznatih alergena, radi otklanjanja štetnih utjecaja na zdravlje stanovništva.
Lifestyle / Zdravlje | 15. 08. 2019. u 11:05 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Služba za komunalne djelatnosti, vode, zaštitu okoliša i inspekcijske poslove Grada Bihaća najavila je intenzivnu inspekcijsku kontrolu, u cilju provođenja akcije 'Dani borbe protiv ambrozije'. 

Osnovni cilj je uklanjanje ambrozije kao jednog od najjačih poznatih alergena, radi otklanjanja štetnih utjecaja na zdravlje stanovništva. 

U saopćenju za javnost iz Kabineta gradonačelnika upućen je poziv pravnim i fizičkim osobama na području grada Bihaća da pristupe uklanjanju ambrozije i drugih alergenih korova 'da ne bi došli u situaciju da se, putem komunalnih inspektora, vrše represivne mjere prema svima koji ne izvrše svoju obavezu'. 

''Ometanje akcije bit će sankcionirano od nadležnih inspekcijskih službi i policije. Nositelji planiranih aktivnosti su komunalni inspektori, a bit će realizirane od 25. kolovoza do 30. rujna u radnom vremenu, te dane vikenda po potrebi '', navodi se.   

Odlukom o komunalnom redu (prečišćeni tekst) propisana je obaveza održavanja kako javnih zelenih površina, tako i dvorišta, vrtova, voćnjaka i sličnih površina. Vlasnici odnosno korisnici dužni su redovno uklanjati alergene biljke (ambrozija i slično) i druge korove, sve do potpunog uništenja.

Kopirati
Drag cursor here to close