Savjet trenera

Idealna figura se gradi zimi, a ne mjesec prije ljeta

''Tajna je u spremanju hrane. Moja preporuka jeste da pravite hranu na kokosovom ili maslinovom ulju. Jedite kvallitetne obroke 4 do 5 puta na dan i izbjegavajte grickalice, gazirana pića i refinirane šećere...''
Lifestyle / Zdravlje | 12. 11. 2018. u 12:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Privatna arhiva / Fitness-instruktor Adnan Smailhodžić

Iako nam godi sunce u studenom, zima nam je pred vratima i jedva čeka da uđe. Svi znamo kako to zimi ide, više hrane  manje fizičke aktivnosti i već planiramo kako na ljeto oblačimo jednodjelni kupaći, jer moramo nekako saktiti višak kilograma.

Zašto je zima idealno razdoblje  da počnemo voditi brigu o našem zdravlju i tjelesnoj težini saznali smo u razgovoru s mostarskim fitness-instruktorom Adnanom Smailhodžićem. 

'' Zimsko razdoblje koje nam slijedi jako je osjetljivo što se tiče prehrane i zdravstvenog stanja ljudskog tijela. Kako dani postaju sve hladniji, naš organizam automatski traži jaču hranu kako bi mogao funkcionirati na pravi način. Ukoliko osoba želi smanjiti potkožno masno tkivo u zimskom razdoblju  onda treba krenuti s postupnom redukcijom kalorija jer naglim smanjenjem kalorija dolazi do pada imuniteta. Optimalni deficit bi trebao  iznositi od 250 do 500 kalorija što je sasvim dovoljno za početak'',  rekao je Adnan za Bljesak info. 

Ukoliko nemamo vremena da treniramo, a ne želimo dočekati proljeće s nekoliko kilograma viška, idealno rješenje za nas je pravilna i raznovrsna ishrana.

''Tajna je u spremanju hrane. Moja preporuka jeste da pravite hranu na kokosovom ili maslinovom ulju. Jedite kvallitetne obroke 4 do 5 puta na dan i izbjegavajte grickalice, gazirana pića i refinirane šećere koji su najveći neprijatelj ljudskog organizma. Ukoliko želite  skinuti višak kilograma preporučujem da se ne unosi prevelika količina ugljikohidrata. Najviše proteina dobit ćete iz teletine, junetine, piletine, puretine, posnog sira i jaja. Od ugljikohidrata konzumirajte rižu, krompir i batat, a ne zaboravite i zdrave masti kao što su avokado, badem, kikiriki u ljusci'', preporuka je diplomiranog profesora sporta i zdravlja.

Adnan je mišljenja da svako od nas može odvojiti dovoljno vremena za trening i da se treninzi ne preskaču pogotovo tijekom zimskog razdoblja jer je to razdoblje u kojem se može nakupiti najviše potkožnog masnog tkiva upravo zbog neaktivnosti i nezdrave ishrane.

''Idealna figura se gradi zimi, a ne mjesec prije ljeta. Ukoliko odmah krenete s aktivnostima i budete se pridržavali pravilne ishrane za vas će zima biti najbolje razdoblje u godini'', dodaje Adnan. 

Također, razgovarali smo o tome kako na zdrav način započeti dan i spremiti se za sve dnevne obveze. Otkrio nam je i svoje brze recepte koji će vam pomoći da skupite snagu i energiju za cijeli dan.

''Prvo i najbitnije jeste da nikada ne preskačete doručak. Preskakanje doručka dovodi do disbalansa u organizmu koji je glavni uzročnik nakupljanja masti u vašem tijelu. Za brzi i jednostvni doručak preporučujem zdravi smothe koji zahtjeva samo nekoliko sastojaka kao što su zobene pahuljice, banana, bademo mlijeko ili voda, šumsko voće i mjerica proteina. Druga opcija su kuhana ili pržena jaja uz dodatke pureće šunke koji će zadovoljiti vaš jutarnji unos proteina. Jednostavno, brzo i zdravo'', otkriva nam Adnan. 

 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Always bring smile with you, because you will bright someone’s day. @proteini.si_bih @proteini.si_mostar Hvala @glibo.nikola

Objavu dijeli ƛƊƝƛƝ (@adnan_smayki)

''Počnite ulagati u svoje zdravlje jer je to jedina stvar koja je bitna u vašem životu. Budite predani svom radu i nikada ne odustajte od željenog cilja. Svaki početak je težak ali budite svjesni da nakon određenog razdoblja rada, zalaganja i odricanja ćete biti ponosni na sebe upravo zato što niste odustali i što ste napravili vrhunski rezultat i najveću promjenu u vašem životu. Živite zdrav život. Budite motivacija ne tražite motivaciju, rekao je našim čitateljima ovaj mladi instruktor. 

 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Do you even train legs bro

Kopirati
Drag cursor here to close