U 9 mjeseci

HNŽ: Sve više ljudi ide na liječenje izvan županije

Ipak unatoč povećanom broju liječenih, kako navode iz Zavoda, došlo je do smanjenja troškova liječenja za 103 tisuće maraka.
Lifestyle / Zdravlje | 31. 10. 2019. u 15:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tijekom prvih devet mjeseci 2019. godine došlo je do povećanja broja pacijenata koji su liječenje nastavili izvan Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ).

''Rezultati analize podataka o provedenim liječenjima osiguranika izvan Županije za proteklih devet mjeseci 2019. godine, usporedno s podatcima za isto razdoblje 2018. godine, pokazuju povećanje broja realiziranih uputnica, 23 uputnice više'', navodi se iz Zavoda zdravstvenog osiguranja HNŽ-a.

Ipak unatoč povećanom broju liječenih, kako navode iz Zavoda,  došlo je do smanjenja troškova liječenja za 103 tisuće maraka.

U analiziranim podatcima, tvrde, i dalje je prisutan trend porasta broja oboljelih osoba kojima se dijagnostika i liječenje ne može dovršiti u ugovornim bolničkim ustanovama unutar Županije.

Ovo se ponajviše odnosi na maligne bolesti kod osiguranika svih dobnih skupina, te na oboljenja u pedijatrijskoj populaciji. Dodaju da kod djece osim malignih, evidentan je i porast troškova za liječenje reumatskih bolesti, priopćeno je iz županijskog ZZO-a.

Kopirati
Drag cursor here to close