Rast bolovanja

HNŽ: Sve više bolovanja zbog malignih oboljenja

U Izvješće o privremenoj spriječenosti za rad do i preko 42 dana evidentan je porast refundiranih doznaka za 13% i financijskih troškova po istima za 10% u odnosu na prethodnu godinu.
Lifestyle / Zdravlje | 23. 03. 2018. u 13:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U 2017. godini u Hercegovačko-neretvanskoj županiji porastao je broj osoba koje su bile na bolovanju zbog malignih oboljenja.

''U Izvješće o privremenoj spriječenosti za rad do i preko 42 dana evidentan je porast refundiranih doznaka za 13% i financijskih troškova po istima za 10% u odnosu na prethodnu godinu'', navedeno je iz Zavoda zdravstvenog osiguranja HNŽ-a.

Kako objašnjavaju iz ZZO HNŽ-a porast broja izdanih doznaka u izravnoj je vezi s izrazitim porastom broja oboljelih od malignih bolesti, povećanjem broja povreda van posla i korištenju bolovanja u svrhu njege člana obitelji kako i nedovoljnim stupnjem razvoja obiteljske medicine, odnosno velikom fluktuacijom liječnika u primarnoj zdravstvenoj zaštiti te neadekvatnog tumačenja pojedinih članaka Pravilnika o privremenoj spriječenosti za rad i neusklađenosti važećih zakonskih rješenja.

Podsjećamo, Upravno vijeće Zavoda zdravstvenog osiguranja HNŽ  održalo je četvrtu redovitu sjednicu i usvojilo Izvadak iz zapisnika s prethodne sjednice, Odluku o doznačavanju sredstava osobnog učešća osiguranih osoba u pokriću dijela troškova zdravstvene zaštite zdravstvenim ustanovama te Izvješće o privremenoj spriječenosti za rad do i preko 42 dana,  Izvješće o potrošnji lijekova, Izvješće o upućivanju na liječenje izvan HNŽ, Izvješće o izvršenju Plana javnih nabava, Izvješće o izvršenju Plana rada i Izvješće o izvršenju Financijskog plana Zavoda za 2017. godinu.

 

Kopirati
Drag cursor here to close