eOsiguranik

HNŽ: Novu zdravstvenu iskaznicu možete zatražiti online

Putem internetske stranice Zavoda i registracijom na portal eOsiguranik osiguranici Zavoda zdravstvenog osiguranja HNŽ mogu podnijeti zahtjev za izdavanje
Lifestyle / Zdravlje | 27. 09. 2019. u 14:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kako bi osiguranicima bio olakšan pristup elektroničkoj zdravstvenoj iskaznici Zavod zdravstvenog osiguranja HNŽ-a osigurao je i elektronsko podnošenje zahtjeva za njezino izdavanje, priopćeno je u petak iz ZZO-a.

Putem internetske stranice Zavoda i registracijom na portal eOsiguranik osiguranici Zavoda zdravstvenog osiguranja HNŽ mogu podnijeti zahtjev za izdavanje elektroničke zdravstvene iskaznice za sebe i članove obitelji koje osiguravaju.

Detaljan naputak o načinu podnošenja elektronskog zahtjeva za izdavanje elektroničke zdravstvene iskaznice osiguranici mogu pronaći na stranici Zavoda, na ovoj poveznici.

Također, kako bi osiguranicima bio olakšan pristup podacima o zdravstvenom osiguranju, kao i zahtjevima za izdavanje elektroničke zdravstvene iskaznice Zavod je osigurao i aplikaciju za mobilne uređaje koju osiguranici mogu preuzeti sa internetske stranice Zavoda.

Naime, ulaskom na internetsku stranicu Zavoda nakon nekoliko trenutaka, na zaslonu ekrana uređaja s kojega osiguranik pristupa stranici pojavit će se poruka koja osiguranike informira o mogućnosti preuzimanja ZZO mobilne aplikacije na mobilni ili bilo koji drugi uređaj s kojega je osiguranik pristupio web stranici Zavoda. Klikom na poruku/potvrdu pokrenut će se instalacija aplikacije, priopćeno je iz ZZO-a HNŽ-a.

Kopirati
Drag cursor here to close