Prvi u BiH

HNŽ kreće s programom prevencije bubrežnih bolesti, izdvojeno 200.000 KM

Utvrđen je i Prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o socijalnoj skrbi koji će biti upućen u skupštinski postupak.
Lifestyle / Zdravlje | 29. 01. 2020. u 15:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što je u studenom prošle godine, prva i jedina u BiH, usvojila Program preveniranja i ranog otkrivanja bubrežnih bolesti, Vlada Hercegovačko-neretvanske županije je na današnjoj, 118. sjednici osigurala 200.000 KM za njegovu provedbu.

Iznova je istaknuto kako će provedbom Programa biti unaprijeđen sustav zdravstvene skrbi radi preveniranja nastanka bolesti, ranog otkrivanja i liječenja prema preporučenim standardima Europske unije, što će u konačnici dovesti do značajnog smanjenja smrtnosti i invaliditeta oboljelih od tih bolesti, priopćeno je u srijedu iz Vlade HNŽ-a.

Također, utvrđen je Prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o socijalnoj skrbi koji će biti upućen u skupštinski postupak.

Govoreći o zakonima koji uređuju područja zdravstva, rada i socijalne skrbi, Goran Opsenica, resorni ministar iznova je podsjetio na to kako je Ministarstvo, u sklopu redovitih aktivnosti, ali i sukladno zaključku Skupštine HNŽ, izradilo cjelovitu analizu primjene Zakona o zaštiti obitelji s djecom.

 

Temeljem izrađene analize, uz ranije povećan obujam prava iz tog zakona, podsjetio je kako je Vlada, također, prihvatila prijedlog kojim se od 1.1. 2020. godine povećao dječji doplatak, o čemu će, na sjednici koja će biti održana u petak, informirati i zastupnike u Skupštini HNŽ, priopćeno je iz Vlade HNŽ-a.

Kopirati
Drag cursor here to close