Kriminalistička drama

Hit serija 'Fargo', dvostruki dobitnik Zlatnog globusa od 17. rujna TV1!

Lifestyle / Zdravlje | 10. 09. 2017. u 10:01 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Od 17. rujna, nedjeljom u 20 sati pratite hit seriju 'Fargo' na programu TV1.

Kriminalistička drama 'Fargo' bazirana je istoimenom filmskom klasiku braće Coen, koji je nagrađen s dva Oscara 1997. godine. Serija nije samo adaptacija filma, već se sličnost ogleda prije svega u atmosferi i priči, koja je intrigantna. Osvojila je dva Zlatna globusa, 35 nagrada i čak 110 nominacija.

Minnesota, snijeg, mećava i jedan auto na usamljenom putu. U idilični grad na sjeveru Amerike dolazi čovjek koji mijenja život običnih smrtnika. Gradić Bemidji  bit će mjesto koje će doživjeti brutalnu katastrofu, i to nakon samo jednog naizgled bezazlenog razgovora.

Priča u deset epizoda govori o surovoj realnosti i misterioznom svijetu ljudske psihe. Većina likova koje upoznajemo u prvoj epizodi vjerna su refleksija stvarnog života, karikirani u mnogo manjoj mjeri od svojih filmskih pandana.

Lester Nygard nesretni je gubitnik, Molly Solverson moralna jedinka koja ozbiljno shvaća svoj posao, Bill Oswalt dobronamjerni idiot, a  Gus Grimly strašni beta muškarac. a Lou Solverson uprotnost je kako malograđanskoj naivnosti stanovnika Bemidjija, tako i zlom liku Lorneu Malvu.

Lorne Malvo središnja je figura ove priče, njegov lik ostaje tajanstven do samog kraja, i njegova natzočnost u svakoj sceni je zanimljivo i magnetično. To su upravo obični, mali životi neobično živopisnih likova.

Kopirati
Drag cursor here to close