Bolja kvaliteta života

HBŽ: Osigurana sredstva za nabavku senzora za bezbolno mjerenje glukoze

Ravnatelj Zavoda za zdravstveno osiguranje HBŽ-a Ante Baković, od 2021. godine na listu ortopedskih pomagala bit će uvršteni senzori za kontinuirano mjerenje razine glukoze u krvi.
Lifestyle / Zdravlje | 13. 12. 2020. u 17:33 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zavod za zdravstveno osiguranje Hercegbosanske županije (HBŽ) u proračunu za sljedeću godinu osigurao je financijska sredstva za nabavku senzora za bezbolno mjerenje glukoze u krvi za osobe mlađe od 26 godina oboljele od dijabetesa tip 1.

Kako je za Fenu kazao ravnatelj Zavoda za zdravstveno osiguranje HBŽ-a Ante Baković, od 2021. godine na listu ortopedskih pomagala bit će uvršteni senzori za kontinuirano mjerenje razine glukoze u krvi, kao i transmiteri koji šalje podatke, odnosno trenutnu razinu glukozu u krvi na mobilni uređaj.

''Stalnim i bezbolnim mjerenjem šećera popravit će se kvaliteta života oboljelima i članovima njihovih obitelji jer dokazano je da kontinuirano mjerenje smanjuje hipoglikemije te pomaže boljoj kontroli bolesti, čime se smanjuju dugoročne komplikacije'', kazao je Baković.

Prema podacima Udruge dijabetičara "Krug" Livno, koja je također zaslužna za nabavku senzora, na prostoru Hercegbosanske županije evidentirano je 25 djece mlađe od 18 godina koji će dobiti senzor.

Podjela senzora i transmitera najavljeno je za 19. prosinca 2020.godine u prostorijama Srednje strukovne škole Silvije Strahimir Kranjčević u Livnu.

Kopirati
Drag cursor here to close