Propust

Mostar: Sistematski pregled učenika 'pao' zbog javnih nabavki

Odluka je donesena budući da je poziv za dostavljanje ponuda za predmetnu nabavku jednom od ponuđača dostavljen u različitom tekstu u odnosu na ostale ponuđače.
Lifestyle / Zdravlje | 15. 12. 2020. u 14:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gradonačelnik grada Mostara 30. studenog donio je odluku o poništenju postupka javne nabavke usluge sistematski liječnički pregled učenika osnovnih škola zbog propusta u postupku javnih nabavki, navedeno je na stranicama Grada Mostara.

Odluka o poništenju donesena je budući da je poziv za dostavljanje ponuda za predmetnu nabavku jednom od ponuđača dostavljen u različitom tekstu u odnosu na ostale ponuđače, a također u i u suprotnosti s Javnim pozivom za dostavljanje ponuda objavljenim na web stranicama Grada Mostara 11. studenog posebno u pogledu Opisa predmeta nabavke, uvjeta za kvalifikaciju i potrebnih dokaza, perioda na koji se zaključuje ugovor, sadržaja i načina pripremanja ponude, obrasca za cijenu ponude.

Navode da su zbog navedenog propusta ponuđači u postupku javne nabavke dovedeni su u neravnopravan položaj, dostavili su ponude koje se kvalitetno razlikuju, zbog čega je u postupku onemogućena analiza dostavljenih ponuda, odnosno zbog čega daljnji nastavak postupka nije moguć.

Kako su naveli, navedeni propust ustanovljen je tek nakon otvaranja i pregleda dostavljenih ponuda.

 

Kopirati
Drag cursor here to close