Covid-19

Generalni direktor WHO-a: Nadamo se da će pandemija biti okončana za manje od dvije godine

"Imamo nedostatke poput globalizacije, blizine i povezanosti. Ali imamo prednost poput napredne tehnologije'', poručio je Ghebreyesus.
Lifestyle / Zdravlje | 21. 08. 2020. u 21:19 Anadolija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Generalni direktor Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) Tedros Adhanom Ghebreyesus izjavio je kako se nada da će pandemija koronavirusa (COVID-19) biti završena za manje od dvije godine, javlja Anadolu Agency (AA).

Upoređujući španjolsku gripu, koja se dogodila prije 100 godina, s novom vrstom koronavirusa (COVID-19), Ghebreyesus je rekao kako danas imamo nedostatke poput globalizacije, blizine i povezanosti, ali i prednost poput napredne tehnologije.

Ghebreyesus je na konferenciji za novinare, održanoj putem videokonferencije u sjedištu WHO-a u Ženevi, poručio da je broj slučajeva zaraze COVID-19 u svijetu premašio 22 milijuna, a da je istovremeno od bolesti umrlo više od 780.000 ljudi.

Cjepivo će biti vitalno sredstvo i nadamo se da će biti dostupna što je prije moguće. Međutim, nema garancije da ćemo imati cjepivo, pa čak i ako ibudemo imali, ona neće sama završiti ovu pandemiju, rekao je Ghebreyesus, te dodao:

"Svi moramo naučiti kontrolirati i upravljati ovim virusom pomoću alata koji trenutno imamo. Moramo napraviti potrebne procedure u svom svakodnevnom životu kako bismo sačuvali sebe i druge."

Ghebreyesus je podsjetio da je španjolska gripa koja se pojavila 1918. godine, završila za dvije godine.

"Imamo nedostatke poput globalizacije, blizine i povezanosti. Ali imamo prednost poput napredne tehnologije. Stoga se nadamo da ćemo ovu epidemiju završiti za manje od dvije godine", poručio je Ghebreyesus.

Kopirati
Drag cursor here to close