Jel bilo kontakta?

Fotograf koji je snimio Plenkovića i Đokovića ima pitanje

"Ja sam u samoizolaciji jer sam bio u neposrednom kontaktu s Dimitrovim'', kazao je.
Lifestyle / Zdravlje | 23. 06. 2020. u 16:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Fotoreporter Mario Ćuzić, koji radi za Hrvatski teniski savez, osvrnuo se na svoje iskustvo s teniskog turnira u Zadru. On, naime, mora u samoizolaciju.

Njegovu objavu s Facebooka prenosimo u cijelosti.

"Ja sam u samoizolaciji jer sam bio u neposrednom kontaktu s Dimitrovim (vozio se u kombiju s njegovim trenerom i s njim od Zemunika do hotela 45 minuta, nismo imali kontakt tijelima, dapače, sjedio sam red iza njega. Moj prvi nalaz je negativan. Moram u samoizolaciju. Premijer kaže da se nije dodirivao s Novakom koji je prema najnovijim informacijama također zaražen. S obzirom da sam fotografirao taj susret i objavljen je na službenim stranicama i društvenim mrežama. Moje pitanje je je l ovo kontakt ili nije? Što vi mislite?", napisao je fotograf na Facebooku.

Podsjetimo, Krunoslav Capak gostovao je jutros u Novom danu i rekao da, prema informacijama koje on ima, rekao je da na turniru u Zadru tijekom susreta Plenkovića i tenisača nije bilo epidemioloških problema.

"Nije bilo fizičkog kontakta. Dodir šakama se ne smatra bliskim kontaktom. Dakle, naš premijer nije ostvario bliski kontakt s Novakom Đokovićem, i ako on i jest pozitivan, premijer ne mora u samoizolaciju", rekao je Capak, piše N1.

Dodao je da je Plenković s Đokovićem oko tri minute bio u kontaktu, a da je definicija bliskog kontakta da ljudi u zatvorenom borave dulje od 15 minuta na vrlo bliskoj udaljenosti.

"Što se tiče kontakta s Đokovićem, mislim da premijer ne treba ponavljati ovaj test", rekao je Capak, komentirajući činjenicu da se Plenković jučer testirao na koronavirus te da je nalaz negativan.

Ja sam u samoizolaciji jer sam bio u neposrednom kontaktu s Dimitrovim (vozio se u kombiju s njegovim trenerom i s njim...

Objavljuje Mario Kamenizg ĆužićUtorak, 23. lipnja 2020.
Kopirati
Drag cursor here to close