kakva vlast!

Federacija se odriče pritužbi u slučaju negativnih posljedica cijepljenja!

Premijer FBiH je ovlašten da potpiše pisma namjere koja budu zatražena od Zavoda za javno zdravstvo i Ureda federalnog premijera.
Lifestyle / Zdravlje | 01. 04. 2021. u 12:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada je danas ovlastila Zavod za javno zdravstvo FBiH da na zahtjev ponuđača/dobavljača i/ili proizvođača može dati Izjavu o odricanju mogućnosti pritužbi prema ponuđačima/dobavljačima i/ili proizvođačima cjepiva protiv koronavirusa, u slučaju negativnih posljedica cijepljenja, na način kako je ta Izjava formulirana u postupku nabavke cjepiva kroz COVAX mehanizam.

Priopćeno je to nakon što se Vlada Federacije BiH na današnjoj sjednici u Sarajevu upoznala s informacijom o provođenju postupka ispitivanja tržišta, obavljenim pregovorima s proizvođačima cjepiva ili ovlaštenim zastupnicima u svrhu nabavke cjepiva protiv koronavirusa od 26. do 31.3.2021. godine.

Vladi su prezentirani i očitovanje Zavoda za javno zdravstvo FBiH na zaključak sa sjednice od 25.3.2021. godine, te informacija o aktivnostima članova Pregovaračkog tima za nabavku cjepiva protiv koronavirusa (COVID-19) za potrebe građana FBiH.

Zavod je zadužen i da Pregovaračkom timu za nabavku cjepiva dnevno dostavlja tabelarni pregled podataka napretka procesa postupka nabavke, u odnosu na svakog pojedinačnog potencijlanog ponuđača/dobavljača.

''Premijer FBiH je ovlašten da potpiše pisma namjere koja budu zatražena od Zavoda za javno zdravstvo i Ureda federalnog premijera, nakon iskazane spremnosti za nabavku cjepiva protiv korona virusa za potrebe FBiH i za kompanije koje trenutno nisu registrirane kao veleprometnici lijekovima'', navodi s eu priopćenju.

Inače, premijer Federacije BiH danas je, u svojstvu člana Pregovaračkog tima za nabavku cjepiva protiv koronavirusa (COVlD-19) za potrebe građana FBiH, upoznao članove Vlade o dosad poduzetim aktivnostima.

Navedeno je kako je u više navrata održao sastanke i razgovarao s veleposlanikom NR Kine u BiH, sastao i s veleposlanikom Ruske Federacije u BiH, a ostvarena je i komunikacija s veleposlanikom Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske, te Veleposlanstvom Sjedinjenih Američkih Država u BiH.

''S ciljem mogućnosti samostalne nabavke cjepiva, premijer je u stalnoj je komunikaciji s veleposlanicima BiH u Ruskoj Federaciji, NR Kini, Republici Turskoj, Maleziji, te Stalnim predstavništvom BiH pri UN-u'', navedeno je.

Kopirati
Drag cursor here to close