Podrška

FBiH: Formira se tim stručnjaka za pomoć obiteljima djece oboljele od raka

''Odlučili smo djelovati, te kroz projekt Mobilnog tima pružiti im upravo taj vid podrške koji trebaju da bi imali što kvalitetniji život i nakon završenog bolničkog liječenja'', navodi se.
Lifestyle / Zdravlje | 06. 11. 2019. u 16:08 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Udruženje 'Srce za djecu oboljelu od raka' najavilo je formiranje tima stručnjaka za pomoć i podršku obiteljima iz cijele Federacije BiH koje se bore za izlječenje svog djeteta, ali i onim obiteljima koje su završile tu borbu jer, kako kažu, borba se nastavlja i nakon izlječenja.

PR Udruženja 'Srce za djecu oboljelu od raka' i majka djevojčice oboljele od raka Atifa Buldić Bešić kaže za Fenu da bi mobilni tim trebalo da čini pedagog, psiholog, socijalni radnik i ostalo stručno osoblje, a intervenirali bi u domenu u kojem djeca i porodice budu eventualno imali problema.

''Nerijetko se događa da djeca npr. imaju probleme pri povratku u školu, nakon dugotrajnog izostanka radi liječenja. U tim situacijama intervenirao bi pedagog. Isto se odnosi i na stručnu pomoć iz ostalih oblasti djelovanja. Cilj je pružiti im punu podršku i nakon liječenja, a nemaju je jer su udaljeni od Sarajeva'', kazala je.

Iz Udruženja podsjećaju da su i u rujnu, mjesecu podizanja svijesti o dječjem raku govorili o važnosti podrške i nakon završenog liječenja, jer djeca i obitelji nailaze na mnoge probleme u kojima trebaju dodatnu podršku.

''Odlučili smo djelovati, te kroz projekt Mobilnog tima pružiti im upravo taj vid podrške koji trebaju da bi imali što kvalitetniji život i nakon završenog bolničkog liječenja'', navodi se.

Misiji podrške oboljelim i liječenim mališanima i njihovih obitelji s područja cijele FBiH pridružio se i Lions Clubs International Foundation (LCIF), glavni sponzor u nabavci kombija za potrebe projekta Mobilnog tima koji će voditi Udruženje Srce za djecu oboljelu od raka.

Iz Udruženja navode da LCIF duže vrijeme podržava djecu oboljelu od raka i nastoji biti podrška tokom procesa liječenja, ali i u razdoblju nakon intenzivnog bolničkog liječenja. Primopredaje kombija, koji će biti uručen kao donacija Lions Clubs International Foundation Udruženju Srce za djecu oboljelu od raka, najavljen je za petak u Sarajevu.

Kopirati
Drag cursor here to close