Imunizacija

Evo koliko je cijepljenih u Mostaru

Ovi podaci su nepotpuni, jer je to samo broj onih koji su registrirani kao cijepljene osobe u Domu zdravlja.
Lifestyle / Zdravlje | 10. 08. 2021. u 19:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U organizaciji dva mostarska doma zdravlja do sada je cijepljeno oko 14.000 stanovnika.

No, ovi podaci su nepotpuni, jer je to samo broj onih koji su registrirani kao cijepljene osobe u Domu zdravlja, prenosi Federalna.ba

Broj je viši, kažu liječnici, s obzirom na činjenicu da se dio građana već ranije cijepio u susjednim državama.

Na području Mostara svi oni koji se žele cijepiti to mogu učiniti bez prethodne najave i čekanja. Punktovi za cijepljenje u Centru za kulturu Mostar i Domu Herceg Stjepan Kosača, kao i u nekoliko prigradskih ambulanti, spremni su pružiti uslugu cijepljenja svakom onom tko to želi.

"Dobili smo veće količine AstraZenece i to dijelimo ova tri dana. Ako bi pristiglo novih doza drugih proizvođača, sve bismo pustili na teren", kazala je ravnateljica Doma zdravalja Mostar Kristina Bevanda.

S obzirom na visoke temperature zraka u Mostaru, stanovnici na cijepljenje dolaze uglavnom ujutro ili predveče.

Ipak, točan broj onih koji su se do sada cijepili - nije poznat, prenosi Federalna.ba

"Mi smo molili susjedne države da nam šalju podatke tko se od naših ljudi cijepio u tim državama. Mi ovisimo o pacijentu, hoće li se on naknadno javiti svojem obiteljskom liječniku, koji ga je zabilježio da se cijepio. Tako da su projekcije zainteresiranih za cijepljenje i onih necijepljenih – prljavi su nam podaci“, objašnjava Bevanda.

Imunizacija je jedini do sada poznat učinkovit način zaštite od ozbiljnog oblika oboljenja COVID-19, poručuju liječnici.

Kopirati
Drag cursor here to close