Postignut sporazum

Europske firme pristale proizvoditi Sputnik V

Potpisani su ugovori s kompanijama iz Italije, Španjolske, Francuske i Njemačke
Lifestyle / Zdravlje | 15. 03. 2021. u 20:20 Bjesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ruski suvereni investicioni fond postigao je sporazume o proizvodnji cjepiva protiv koronavirusa Sputnik V s kompanijama sa sjedištima u Njemačkoj, Francuskoj, Italiji i Španjolskoj, izjavio je danas direktor Ruskog fonda za direktne investicije (RDIF) Kiril Dmitryev, javlja Anadolu Agency (AA).

S ciljem povećanja proizvodnje cjepiva u Europi, u tijeku su pregovori s još proizvođača, rekao je Dmitryev novinarima u Moskvi.

"Od početka borbe protiv pandemije koronavirusa, RDIF je bio posvećen aktivnoj suradnji sa svim partnerima, uključujući i one iz Europe, a ostaje i otvoren za dalje pregovore. Fond je već postigao ugovore s kompanijama iz Italije, Španjolske, Francuske i Njemačke o proizvodnji Sputnik V cjepiva. Trenutno su u toku i pregovori s velikim brojem drugih proizvođača kako bi se povećala proizvodnja u Europskoj uniji", kazao je Dmitryev.

On je dodao da bi lokalna proizvodnja cjepiva olakšala dostavu na tržište ukoliko ih Europska agencija za lijekove odobri za široku upotrebu.

"RDIF i njegovi partneri su spremni da dopremaju i zemljama EU koje neovisno registriraju Sputnik V", pojasnio je Dmitryev.

Rusija je prva zemlja koja je odobrila cjepivo protiv koronavirusa za javnu upotrebu, a prva je i započela masovno cijepljenje.

Sputnik V vakcina zahtjeva dvije doze primljene u razmaku od dva ili tri tjedna, a riječ je o cjepivu osjetljivom na temperaturu i mora biti skladištena na jako niskim temperaturama.

Kopirati
Drag cursor here to close