Širenje

Europa, prva regija koja je prešla 50 milijuna zaraženih koronavirusom

Europska regija ima milijun novozaraženih svaki osmi dan i prijavila je gotovo 1,3 milijuna smrtnih slučajeva otkad je počela pandemija.
Lifestyle / Zdravlje | 20. 07. 2021. u 10:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Europa je postala prva regija u svijetu koja je prešla 50 milijuna zaraženih koronavirusom u ponedjeljak, podaci su koje je prikupio Reuters, dok se virulentnija delta varijanta širi i sve više povećava broj dnevnih infekcija.

Europska regija ima milijun novozaraženih svaki osmi dan i prijavila je gotovo 1,3 milijuna smrtnih slučajeva otkad je počela pandemija.

Delta varijanta, koja je mnogo zaraznija od originalne inačice koronavirusa, detektirana je u oko 100 zemalja i sada je dominantna u svijetu.

Europska tržišta strahuju da bi delta varijanta mogla usporiti globalni ekonomski oporavak.

“Ulagači su jako zabrinuti da bi do još jednog zatvaranja moglo doći kroz mjesec ili dva”, rekao je Russ Mould, investicijski direktor u AJ Bell. Toj su regiji trebala 194 dana da dođe od 25 do 50 milijuna zaraženih dok joj je za prvih 25 milijuna trebalo 350 dana.

Rusija i Francuska približavaju se broju od šest milijuna zaraženih od početka pandemije.

Engleska je u ponedjeljak ukinula gotovo sve mjere ali tzv. Dan slobode pokvaren je sve većim brojem zaraženih i lošim prognozama.

Francuska je imala jedan od najstrožih ‘lockdowna’ u Europi, a sada traži potvrdu o cijepljenju za ulaz na brojna mjesta od početka kolovoza, kao i obavezno cijepljenje za zdravstvene djelatnike. To je ovaj vikend izazvalo velike prosvjede u zemlji.

Nizozemska je prošli tjedan objavila da su ponovno na snazi smjernice za rad od kuće, samo nekoliko tjedana nakon što ih je ukinula, kao i neke restrikcije kada se radi o barovima, restoranima i noćnim klubovima.

Grčka traži od posjetitelja restorana i kafića da pokažu potvrdu o cijepljenju da bi mogli ući u unutrašnji prostor.

Svijet ukupno bilježi preko 190 milijuna zaraženih koronavirusom i četiri milijuna umrlih, prenosi Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close