Emina Snaga

Emina i njezina ekipa su heroji svoga grada

Članovima mobilnog tima Crvenog križa iz Donjeg Vakufa nije dugo trebalo da se organiziraju i ponude svoju pomoć onima kojima je potrebna.
Lifestyle / Zdravlje | 25. 03. 2020. u 16:45 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Članovima mobilnog tima Crvenog križa iz Donjeg Vakufa nije dugo trebalo da se organiziraju i ponude svoju pomoć onima kojima je potrebna.

''Svima je cilj da se širenje zaraze koronavirusom prevenira. Okupili smo tim i odmah krenuli u akcije. Već smo posjetili više od šezdeset osoba starijih od 65 godina. Nekima od njih bile su potrebne namirnice, drugima lijekovi'', kazala je predsjednica mladih Crvenog križa u tome gradu Emina Snaga.

Ističe da su volonteri ove humanitarne organizacije obišli mnoge svoje sugrađane za koje su čuli da žive sami, kao i korisnike iz Programa kućne njege, te da, u suradnji s MDD ''Merhamet'', vrše distribuciju hrane starijim korisnicima Javne kuhinje.

''Naravno, nismo dužni i ne smijemo posjećivati osobe koje se nalaze u samoizolaciji, ljude za koje se sumnja da su bili u kontaktu sa zaraženima, i osobama koje dolaze iz rizičnih zemalja'', naglasila je.

Dodaje kako je ovih dana građanima podijeljena određena količina višekratnih maski iz donacije Općine Donji Vakuf, i da će se slične aktivnosti nastaviti u narednom periodu.

''Pozvala bih stanovnike naše općine starije od 65 godina, kojima je potrebna pomoć u nabavci lijekova, uzimanju recepata kod liječnika, kupovini namirnica ili plaćanju računa, da nam se slobodno jave'', poručila je.

Na kraju kaže da je ''ponosna na svoje prijatelje, ekipu volontera koji su, i u ovim danima koronavirusa, pokazali veliko srce, ali i na cijelu porodicu Crvenog križa, koji potvrđuje sve više humanu misiju''.

''Širimo humanost i osmijehe, dijelimo ljubav i sreću! Tu smo za one koji su u potrebi. Neka ostanu kod svojih kuća, pridržavaju se uputa nadležnih institucija, a naši volonteri će ih posjetiti i pomoći im da lakše prevaziđu novonastalu situaciju'', zaključuje Emina Snaga.

Kopirati
Drag cursor here to close