Novi pogled

Edukativne aktivnosti među studentima - Informiranje o prevenciji raka dojke

Ispred zgrade Filozofskoga fakulteta zainteresirani će moći dobiti mnogobrojne informacije o prevenciji i prepoznavanju simptoma karcinoma dojke
Lifestyle / Zdravlje | 25. 03. 2019. u 22:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U organizaciji udruge Novi pogled dana 28.3. 2019. godine, u razdoblju od 12 do 18 sati, na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru održat će se niz aktivnosti u svrhu podizanja svijesti javnosti o karcinomu dojke.

Ispred zgrade Filozofskoga fakulteta zainteresirani će moći dobiti mnogobrojne informacije o prevenciji i prepoznavanju simptoma karcinoma dojke putem informativnih letaka, brošura, plakata, te kreativnih poklona.

''Isto tako moći će sudjelovati u podizanju svijesti svojim aktivnim učešćem u snimanju zajedničkih fotografija protiv borbe karcinoma dojke, puštanju balona i drugim sličnim aktivnostima'', navodi se na Facebook stranicama studentskog zbora.

U svrhu dobivanja jasnijih informacija od strane stručnjaka, predviđena su dva javna predavanja s početkom u 16 sati na Filozofskom fakultetu u Mostaru.

Prvo predavanje održat će prof. Tanja Goluža koje će imati za cilj educirati sudionike o prevenciji i dijagnostici karcinoma dojke, a potom će predsjednica Udruge Maja Memić iznijeti vlastito iskustvo o borbi s bolešću. Izv. prof. dr. sc. Kristina Sesar i doc.dr. sc. Arta Dodaj održat će drugo predavanje na temu Psihološki aspekti borbe protiv karcinoma dojke.

Pozivaju se svi zainteresirani da dođu i svojim sudjelovanjem obogate ovaj događaj.

Kopirati
Drag cursor here to close