Obljetnica Doma zdravlja

Oni brinu za 100 tisuća stanovnika Mostara

''Dom zdravlja Mostar ubraja se među najbolje organizirane zdravstvene ustanove u državi čemu svjedoče bojne nagrade i priznanja'', rekao je Mario Kordić, ravnatelj ove ustanove na manifestaciji upriličenoj povodom obljetnice osnutka Doma zdravlja.
Lifestyle / Zdravlje | 15. 02. 2019. u 11:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Dom zdravlja Mostar je najveća javno zdravstvena ustanova primarne razine u Hercegovini. Broji 370 djelatnika, ljudi kojima ovo nije posao već poziv. Organizirana je kroz 18 službi, četiri centra te se brine približno oko 100 tisuća stanovnika Mostara'', rekao je to Mario Kordić ravnatelj mostarskog Doma zdravlja na manifestaciji upriličenoj povodom obljetnice osnutka ove ustanove.

Foto: Bljesak.info / Mr.sc. Mario Kordić, dr.med.specijalist urolog i ravnatelj Doma zdravlja Mostar

Kordić je istaknuo kako Dom zdravlja Mostar spada među najbolje organizirane zdravstvene ustanove u državi čemu svjedoče bojne nagrade i priznanja koja su dobili, te je ukazao i na važnost zdravlja koje je ''ipak najvažniji dar koji imamo''.

''Očuvanje zdravlja naša je primarna misija zato apeliram da osvještavamo važnost razvoja javno zdravstvenih programa i strategija, da dopremo do svakog pojedinca i prenesemo poruku da je zdravlje ipak najvažniji dar koji imamo'', istaknuo je Kordić.

Foto: Bljesak.info / Za građane je organizirano mjerenje šećera u krvi

Ravnatelj Doma zdravlja Mostar predstavio je povijest ove ustanove, samog objekta ali i medicinskih djelatnika koji su djelovali u Domu zdravlja, projekte koje su realizirali te one koje tek imaju u planu.

Foto: Bljesak.info / Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Nevenko Herceg

Prisutnima se obratio i premijer HNŽ Nevenko Herceg:

U okviru ove manifestacije, u krugu centralne zgrade Doma zdravlja Mostar, predstavljeno je i niz aktivnosti poput pokazne vježba hitne medicinske pomoći kroz simulaciju nesreće, te je održan dan otvorenih vrata na kojem su građani mogli izmejriti krvni tlak i  šećer u krvi.

Video: Pokazna vježba hitne medicinske pomoći
Foto: Bljesak.info / Pokazna vježba hitne medicinske pomoći kroz simulaciju nesreće
Foto: Bljesak.info / Svečanosti su pristustovali brojni djelatnici i njihovi gosti 
Foto: Bljesak.info / Za građane je organizirano mjerenje krvnog tlaka
Foto: Bljesak.info / Svečanosti su pristustovali brojni djelatnici i njihovi gosti
Foto: Bljesak.info / Edukacija mladih
Kopirati
Drag cursor here to close