Užas

Dvogodišnjak puši 40 cigareta dnevno

Pojedini prolaznici su mu na početku palili opuške zabavljajući se gledanjem djeteta kako puši, sve dok to nije postao veliki problem obitelji.
Lifestyle / Zdravlje | 16. 08. 2018. u 09:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako ima samo dvije i pol godine, dječak Rapi Ananda Pamungkas je ovisan o nikotinu, a ono što je najviše zaprepastilo mnoge jeste činjenica da mu cigarete kupuje majka.

Dvogodišnji Rapi Ananda Pamungkas iz Indonezije prije dva mjeseca počeo je skupljati opuške ispred ulične tezge njegove majke. U roku od nekoliko dana on je stvorio ovisnost, te je stalno tražio od kupaca da mu daju cigarete, piše Tanjug.

Pojedini prolaznici su mu na početku palili opuške zabavljajući se gledanjem djeteta kako puši, sve dok to nije postao veliki problem obitelji.

Kako je ispričala majka dječaka Marjati, Rapi je uskoro počeo postajati agresivan kada nije mogao dobiti svoju voljenu "maroko" cigaretu. Upravo zbog napada bijesa, počela mu je kupovati dvije paklice cigareta svakog dana.

''Moje dijete je naviklo pušiti dok pije kavu i jede kolač. Puši svakog dana, već puna dva mjeseca. Ako mu ne dam cigarete, on 'poludi'. Bez njih ne može zaspati. Samo urliče i plače. Cigarete su skupe, ali mi mu ih moramo kupiti jer on puši po cijeli dan'', iskreno je kazala Marjati.

Ni njegov otac mu ne može zabraniti pušenje...

 

''Ne mogu mu reći 'ne'. Ja čak ni ne pušim kod kuće, već samo na poslu, ali Rapi voli piti kavu i pušiti cigaretu'', kaže otac, koji ipak kaže kako trebaju pto prije posjetiti liječnika i posavjetovati se s njim kako bi što prije dijete odvikli od nikotina.

Kopirati
Drag cursor here to close