Hitna pomoć

Drvar: Koronavirus ušao u Dom zdravlja

''Zasada su kontakti negativni i nalaze se u samoizolaciji. Dom zdravlja radi sa nešto manjim kapacitetom'', kazala je dr. Mamić.
Lifestyle / Zdravlje | 29. 07. 2020. u 20:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Hercegbosanskoj županiji do srijede je evidentirano 15 aktivnih slučajeva zaraze. Stanje u Drvaru se naglo pogoršalo i virus je ušao i u Dom zdravlja.

Pogoršanje epidemiološke situacije u Drvaru povezuje se sa dolaskom sa gotovo dvije tisuće Drvarčana koji žive i rade na području Srbije gdje je epidemiološka situacija loša.

''Je li zbog njih, je li zbog ljudi iz Drvara koji idu svakodnevno kao i svi građani naše županije po drugim gradovima i državama'', kazala je Vasilija Broćeta, ministrica zdravstva, rada i socijalne skrbi u HBŽ.

Pogoršanje je i razlog uvođenja novih zabrana.

''Na preporuku epidemiološke službe HBŽ i nadležnih ministarstava smo odlučili da u narednih 15 dana zabranimo sva okupljanja i da poštujemo i one druge mjere koje su donijeli nadležni krizni stožeri Županije i Federacije'', kazala je načelnica općine Drvar Dušica Runić.

Virus je ''ušao'' i u Dom zdravlja, odnosno službu za Hitnu pomoć što je potvrdila i Diana Mamić, ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo HBŽ.

''Zasada su kontakti negativni i nalaze se u samoizolaciji. Dom zdravlja radi sa nešto manjim kapacitetom'', kazala je dr. Mamić.

Kopirati
Drag cursor here to close