Ulična umjetnost

Drugo izdanje Street Arts Festivala i i programa 'StreetArTura' urbane intervencije

Lifestyle / Zdravlje | 06. 09. 2017. u 06:20 Ma.M.
Kopirati

U petak, 8. rujna 2017. počinje drugo izdanje mostarskog Street Arts Festivala i i programa StreetArTura urbane intervencije koji će trajati sve do 10. listopada 2017. godine. Festival donosi bogat program koji će objediniti oslikavanje murala, izložbe, perfromanse i radionice.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prve festivalske dane obilježit će gostujući street art umjetnici iz Berlina točnije Bridge Across Borders umjetnički tim, Rikardo Druškić iz Sarajeva te lokalni umjetnici Maid Mide Redžić, Tonka i Dino Primorac koji će početi s oslikavanjem murala.

Festival je također domaćin umjetniku Semiru Avdiću iz Sarajeva koji će se predstaviti izložbom kolaža ''Abolition of Logic'', a koja će se održati prvi dan festivala 8. rujna u Galeriji Soba u nekadašnjoj vojarni na Konaku s početkom u 18 sati.

Novi alternativni festivalski prostor za izlaganje

Galerija Soba je nastala tijekom festivalskih aktivnosti u lipnju u sklopu urbane transformacije napuštene i devastirane vojarne na Konaku, koja je realizirana u suradnji s JU Građevinska škola Mostar. Organizatori ga vole nazvati umjetničkim distriktom, zato jer je dobio sasvim novu dimenziju oslikanim muralima. Galerija Soba pruža umjetnicima mogućnost izlaganja u jednom sasvim drugačijem ambijentu u kojem na veoma specifičan način komuniciraju prostor, svjetlost i izloženi radovi, stoji u priopćenju.

Program za rujan

Tijekom ovog mjeseca festival će posjetiti i umjetnici: Mane Meihttps i Nikolina Majdak iz Zagreba, Eric Burke-a iz Nevade, Vildana Hrnjić iz Prijedora i Lo Milo iz Ljubljane.

15. rujna u 20 sati ispred Black Dog Puba u Starom Gradu održat će se Ulični show za djecu u izvedbi Nikoline Majdak.

30. rujna u galeriji Ćorovića Kuće bit će otvorena prva samostalna izložba Vildane Hrnjić.
Program će upotpuniti radionica sitoštampe za djecu i odrasle koju će predvoditi kreativni tim BrainFart u OKC Abrašević 25. i 26. rujna.

U listopadu festival će također održati zanimljive programe za sve generacije te ugostiti umjetnike iz BiH, regije i inozemstva.

Projekat se implementira ispred Udruženja za afrimaciju arhitekture, kulture prostora i vizuelnih umjetnosti ''Fora'', a donatori su: Ambasada Sjedinjenih američkih država u BiH, Agencija lokalne demokratije Mostar iz grantova za mlade projekta Regionalne platforme za sudjelovanje i dijalog mladih Balkana, Vijeće mladih Grada Mostara, Bridges Across Borders, ZK Office i Print Grupa.

Kopirati